Apple'dan Türkiye'de satılan iPhone modellerine yeni zam kapıda

Apple'dan Türkiye'de satılan iPhone modellerine yeni zam kapıda

Doların yeni rekorunu kırarak bu sabah itibariyle 25,46 TL'yi görmesiyle ithal ürünlerin fiyatlarında artış bekleniyor. Apple'ın kur artışı nedeniyle üç haftada üç kez zam yaptığı düşünüldüğünde yeni bir iPhone zammı kaçınılmaz görünüyor.

A+A-

Apple, geçtiğimiz haftalarda doların rekor üstüne rekor kırması nedeniyle Türkiye'de sadece üç hafta içinde üç kez fiyat artışına gitmiş ve fiyatlar en düşük iPhone 14 modelinde bile 42 bin TL'yi aşmıştı. 
Dün Merkez Bankası'nın aldığı faiz kararının piyasalarca yeterli bulunmaması üzerine TL tüm para birimleri karşısında hızla değer kaybederken dolar ve euro yeni rekorunu kırdı. Dolar sadece dün yüzde 5'e yakın artış gösterirken haftanın son işlem günü de yükseliş trendi sürüyor.

Dövizin bu yükselişi ithat ürünlere de yansıyabilir. Cumartesi gününden itibaren başlayan 9 günlük bayram tatili sonrası ithal ürünlerin fiyatlarında artış görüleceği tahmin edilirken zam beklentisinin olduğu bir başka ürün serisi de Apple çatısı altında. 
Şu an 42 bin 499 TL'ye satın alınabilen giriş seviyesi iPhone 14 modelinin gelecek bir zam sonrası 45 bin TL'ye yaklaşması ve hatta aşması söz konusu olabilir. 


Etiketler : , , ,
İlgili Haberler