Apple iPhone 16'da en dikkat çekecek değişiklikler ne olacak

Apple iPhone 16'da en dikkat çekecek değişiklikler ne olacak

Sızdırılan bilgiler, iPhone 16'nın uzamsal video kaydı için dikey kamera düzeni ve iPhone 15 Pro'ya benzer bir kamera konfigürasyonu ile gelebileceğini gösteriyor.

A+A-

iPhone 16'ya dair sızıntılar devam ediyor. Son bilgiler, iPhone 16''nın uzamsal video kaydı için yeniden tasarlanmış bir kamera sistemine sahip olacağını gösteriyor. Sosyal medyada paylaşılan sızdırılmış görüntüler, bu yeni tasarımla uyumlu ilk iPhone 16 kılıflarından birini ortaya koyuyor.

Sızıntı Detayları ve Beklentiler

Sonny Dickson tarafından paylaşılan görüntü, iPhone 16'da dikey olarak hizalanmış kameralar için tasarlanmış yeni bir kamera kesiti gösteriyor. Kılıfın, Apple'ın tedarik zincirinde dolaşan iPhone 16 şemalarına dayandığı ve bu yıl içinde beklenen lansmandan önce tasarımın doğrulanmasına katkıda bulunduğu düşünülüyor.

Mevcut ve Yeni Tasarım Karşılaştırması

iPhone 15 ve iPhone 15 Plus'ta ana ve ultra geniş lensler diyagonal olarak yerleştirilmişken, iPhone 16 ve iPhone 16 Plus'taki dikey kamera düzeninin, uzamsal video kayıt özelliğini mümkün kılması bekleniyor.

Bu yeni kamera düzeni, iPhone X, iPhone XS ve iPhone 11'de kullanılan tasarıma benzerlik gösteriyor. Apple, diyagonal düzene 2021'de iPhone 13 ile geçiş yapmıştı.

iPhone 15 Pro ile Benzerlikler

iPhone 16'daki kamera düzenlemesi, geçen yıl iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max'te yapılan değişikliği de andırıyor. Apple, üç kamera lensini dikey olarak istifleyerek Ana ve Ultra Geniş kameraları üst üste yerleştirmiş ve bu sayede iPhone 15 Pro'nun Vision Pro ile uzamsal video kaydetmesini sağlamıştı.

Sızdırılan bilgiler, iPhone 16'nın uzamsal video kaydı için dikey kamera düzeni ve iPhone 15 Pro'ya benzer bir kamera konfigürasyonu ile gelebileceğini gösteriyor. Apple'ın resmi duyurusu, bu sızıntıları teyit ederek iPhone 16'nın tasarımına ve özelliklerine dair daha fazla bilgi verecek.

 

İlgili Haberler