Apple iPhone 17 ile gelen bomba özellik: Face ID yok oluyor

Apple iPhone 17 ile gelen bomba özellik: Face ID yok oluyor

Apple'ın 2026 yılında satışa sunmaya hazırlandığı iPhone 17 modellerinde Face ID teknolojisi ekrana gömülü olarak gelebilir.

A+A-

Yeni bir tedarik zinciri raporu, LG Innotek tarafından geliştirilen teknolojiyi kullanarak iPhone'da "2026'dan sonra" bir ekran altı Face ID kamerası görebileceğimizi öne sürüyor.

Bu teknolojinin başlangıçta yalnızca Face ID için kullanılması, ancak daha sonra ön kameranın da benzer şekilde ekranın altına yerleştirileceği gerçek bir tüm ekran tasarımına doğru bir adım olması muhtemel.

Apple'ın iPhone için uzun vadeli vizyonunun "tek bir cam levha" olduğu uzun zamandır biliniyor. Yani, tüm ön yüzü ekrandan başka bir şey olmayan bir cihaz.

Bunun önündeki engel elbette Apple'ın ekrana yerleştirmesi gereken tüm teknolojiler - üst hoparlör (sesli aramalar için), yakınlık sensörü, Face ID dizisi (nokta yayıcı ve kamera) ve öne bakan kamera.

Şu anda Apple, üst hoparlörü çerçevedeki neredeyse görünmez bir yarığa sığdırıyor. Diğer her şey Dinamik Ada'nın içine yerleştirilmiş durumda.

Apple'ın tüm bunları ekranın arkasına çekmeyi amaçlayan birden fazla patenti var. Teknik olarak bunların hepsi bugün yapılabilir - hatta ekran altı ön kamera 2019 gibi uzun bir süre önce gösterilmişti. 

Bu, öne bakan kameradan daha az zorlayıcı çünkü kameranın yalnızca kızılötesi nokta projektöründen yansıyan ışığı görecek kadar iyi olması gerekir. Kamera yüzün 3D şeklini doğru okuyabildiği sürece her şey yolunda demektir.

Bu nedenle Apple'ın özçekim kamerası için aynı şeyi yapmadan önce Face ID kamerasını ekranın altına taşıyabileceği neredeyse kesin. O halde bir sonraki adım, Dinamik Ada'dan delikli kamera tasarımına geçmek olacak.

TheElec'in yeni bir tedarik zinciri raporu, Apple'ın bunu "2026'dan sonra" tanıtacağını söylüyor ki bu da 2027'deki iPhone 19'dan önce olmayacağı anlamına geliyor.

Apple'ın başka bir tedarikçinin (muhtemelen Samsung) rakip teknolojisini değerlendirdiği ve kaliteden memnun kalmadığı söyleniyor - bu da LG'nin sunduklarından daha çok etkilendiğini ima ediyor.

Kalite eşikleri arasındaki fark göz önüne alındığında, Apple'ın selfie kamerasını teknoloji önemli ölçüde daha gelişmiş olana kadar ekranın altına taşıması beklenmiyor. Daha önce bunun ekran içi Face ID'den iki yıl sonra olacağı öne sürülmüştü.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler