iPhone 16 Pro'ya tetraprism kamera lensi geliyor

iPhone 16 Pro'ya tetraprism kamera lensi geliyor

Apple'ı yakından takip eden kaynaklara göre, tetraprism kamerasıyla iPhone 16 Pro yolda

A+A-

Apple'ın tedarik zincirinden gelen raporlara göre, iPhone 15 Pro Max'e daha fazla yakınlaştırma sağlayan tetraprizma kamera lensi, 2024 yılında daha küçük iPhone 16 Pro'ya da eklenecek.

Analist Ming-Chi Kuo, Eylül 2023'te, 2024'teki iki Pro modelinin tetraprizma kamera lensi alacağını söylemişti. 

Kuo'nun bilgileri, önümüzdeki yıl Apple'a satışlarını artırmayı bekleyen bileşen tedarikçisi Largan'dan gelen raporlara dayanıyordu. Şimdi The Elec, LG Innotek için de aynı şeyi bildiriyor.

Raporda, "Apple önümüzdeki yıl iPhone 16 serisinde katlanmış zoom'lu model sayısını ikiye çıkarmayı planlıyor. Bu nedenle, LG Innotek'in bundan faydalanması bekleniyor" deniyor.

iPhone 15 Pro Max içindeki katlanmış zoom'un özel olarak LG Innotek tarafından sağlandığı bildiriliyor.

The Elec, LG Innotek, Jahwa ve Sony'nin de aralarında bulunduğu çok sayıda şirketin üretim verimliliğiyle ilgili zorluklar yaşadığını bildiriyor. Rapor, Apple'ın LG Innotek'in talebi en iyi şekilde karşılayabileceği sonucuna vardığını tahmin ediyor.

Ancak rapor, Apple'ın iPhone 15 Pro Max ile bildirilen aynı "üretim gecikmeleri" ile karşılaşmaması için tetraprizma bileşenleri için tedarikçi sayısını artırması gerektiğini de iddia ediyor.

The Elec'in Apple'ın tedarik zinciri içinde iyi kaynakları var ve onların geliş ve gidişleriyle ilgili şimdiye kadar hazırladığı doğru raporlar ile biliniyor.

 

İlgili Haberler