Apple iPhone satışlarında kan kaybediyor, Samsung güçleniyor

Apple iPhone satışlarında kan kaybediyor, Samsung güçleniyor

IDC'nin son raporuna göre Apple'ın iPhone sevkiyatlarının düşmesiyle teknoloji devi en iyi telefon üreticisi konumunu Samsung'a kaptırdı.

A+A-

Araştırma firması IDC'nin Pazar günü açıkladığı verilere göre Apple'ın akıllı telefon sevkiyatları 2024'ün ilk çeyreğinde yaklaşık %10 düşerek, zirveyi hedefleyen Android akıllı telefon üreticilerinin yoğun rekabetinden zarar gördü.

Küresel akıllı telefon sevkiyatı Ocak-Mart döneminde %7,8 artarak 289,4 milyon adede ulaşırken, Samsung %20,8 pazar payı ile Apple'dan en iyi telefon üreticisi konumunu aldı.

iPhone üreticisinin satışlarındaki sert düşüş, dünyanın 1 numaralı telefon üreticisi olarak Samsung'u geride bıraktığı Aralık çeyreğindeki güçlü performansının ardından geldi. Huawei gibi Çinli markaların pazar payı kazanmasıyla %17,3 pazar payı ile ikinci sıraya geriledi.

Çin'in en büyük akıllı telefon üreticilerinden biri olan Xiaomi, ilk çeyrekte %14,1'lik pazar payıyla üçüncü sırada yer aldı.

Yılın başında en yeni amiral gemisi akıllı telefon serisi olan Galaxy S24 serisini piyasaya süren Güney Koreli Samsung, bu dönemde 60 milyondan fazla telefon sevk etti.

Veri sağlayıcısı Counterpoint'in daha önce yaptığı açıklamaya göre, Galaxy S24 akıllı telefonların küresel satışları, piyasaya sürüldükleri ilk üç hafta içinde geçen yılın Galaxy S23 serisine kıyasla %8 arttı.

IDC'ye göre Apple ilk çeyrekte, geçen yılın aynı döneminde gönderdiği 55.4 milyon adet iPhone'a kıyasla 50.1 milyon adet iPhone gönderdi.

Apple'ın Çin'deki akıllı telefon sevkiyatları 2023'ün son çeyreğinde bir önceki yıla göre %2,1 azaldı.

Bu düşüş, bazı Çinli şirketlerin ve devlet kurumlarının, ABD hükümetinin güvenlik gerekçesiyle Çin uygulamalarına getirdiği kısıtlamaları yansıtan bir önlem olarak çalışanların Apple cihazlarını kullanımını sınırlandırması nedeniyle, ABD'li firmanın üçüncü büyük pazarında karşılaştığı zorlukların altını çiziyor.

Cupertino, California merkezli şirket Haziran ayında iPhone, iPad ve diğer Apple aygıtlarına güç veren yazılım güncellemelerini öne çıkaracağı Dünya Çapında Geliştiriciler Konferansı'nı (WWDC) düzenleyecek.

Yatırımcılar, yapay zeka teknolojisini cihazlarına dahil etme konusunda şimdiye kadar çok az konuşan Apple'daki yapay zeka gelişimine ilişkin güncellemeleri yakından izliyor. Şirket bu yılın başlarında dünyanın en değerli şirketi olma unvanını Microsoft'a (MSFT.O) kaptırdı, yeni sekme açılır.

Etiketler : , , ,
BIST'te 15 hissede uygulanan bu tedbirler 15 Nisan'da kalkıyor

BIST'te 15 hissede uygulanan bu tedbirler 15 Nisan'da kalkıyor

Borsa İstanbul'da 15 hisse senedinin işlemlerinde uygulanan tedbirler yarın (15 Nisan) kalkıyor

İş Yatırım'ın 15 Nisan'da hareketli olmasını beklediği 4 hisse

İş Yatırım'ın 15 Nisan'da hareketli olmasını beklediği 4 hisse

15 Nisan'da hareketli olması beklenen ARCLK, AKBNK, TUPRS ve TAVHL hisselerinde teknik görünüm

15-19 Nisan bilanço açıklayacak BIST şirketleri

15-19 Nisan bilanço açıklayacak BIST şirketleri

Borsa İstanbul'da bayram tatili sonrası bilanço açıklayacak şirketlere dikkat

İlgili Haberler