Apple iPhone'lar radyasyon testinden geçti: İşte sonuç

Apple iPhone'lar radyasyon testinden geçti: İşte sonuç

Geçtiğimiz haftalarda radyasyon seviyenin sınırı aşması nedeniyle Fransa'da satışı durdurulan iPhone 12'ler için Apple yeni bir güncelleme yayınladı ve teknoloji devi radyasyon testini bu kez başarıyla geçti.

A+A-

Fransa'daki iPhone 12 kullanıcıları günlerdir süren radyasyona maruz kalma endişelerinin ardından artık rahat bir nefes alabilir. 

Reuters, Fransız yetkililerin sorunu çözmeye yönelik bir yazılım güncellemesinin sonuçlarından memnun olduğunu bildirdi. Fransa, Apple'ın sorunu görmezden gelmesi halinde iPhone 12'nin ülkede satılmasını yasaklamak ve tüm birimleri geri çağırmakla tehdit etmişti.

Apple, iPhone 12'nin radyasyon seviyelerinin titizlikle test edildiği ve akıllı telefonlar için güvenli sınırlar içinde olduğu yönündeki tutumunu sürdürdü.

Şirket aslında ilk olarak 2020'de piyasaya sürülen iPhone 12'yi, düzenleyicinin şikayetinin kamuoyuna açıklandığı gün durdurdu. Bunun nedeni, iPhone 15'in tanıtılması ve iPhone 14 ile iPhone 13'ün fiyat sıralamasında aşağıya doğru kaymasıydı. Yazılım güncellemesi Apple tarafından bu hafta başında Fransız yetkililere sunuldu.

Böylece iPhone 12 satışları Fransa'da kaldığı yerden devam edecek.

İlgili Haberler