Apple işlemci yarışında sınıfta kaldı, hayal kırıklığı yarattı

Apple işlemci yarışında sınıfta kaldı, hayal kırıklığı yarattı

Apple, Qualcom'un modem çipinin yerine kendi çipini geliştirme projesinde hedeflerin çok gerisine düştü.

A+A-

Apple Inc, iPhone için bir modem çipi üretmeye yönelik milyarlarca dolarlık çabasında, bir Qualcomm bileşenini değiştirmenin karmaşıklığı nedeniyle planlarında daha da geriye düştü.

Konu hakkında bilgi sahibi kişilere göre, bir çipi gelecek yıla kadar hazır hale getirme planını zaten erteleyen Apple, şimdi de bileşeni 2025 baharına kadar sevkiyata hazır etme hedefini kaçıracak gibi görünüyor. Bu da Apple'ın Qualcomm ile kısa süre önce uzattığı sözleşmenin son yılı olan 2025'in sonuna ya da 2026'nın başına kadar ertelenmesine neden olacak.

Bloomberg haberine göre, binlerce çalışan 2018'den bu yana proje üzerinde çalışıyor ve Apple hala sorunu çözmekten uzakta. Modemin mevcut teknolojiden daha hızlı veri indirmesi hedefleniyor. Ancak proje hakkında bilgi sahibi olan ve adlarının açıklanmasını istemeyen kişiler, mevcut geliştirme durumuna göre bunun pek mümkün olmadığını düşünüyor.

Apple'ın modem geliştirme konusundaki sıkıntıları Eylül ayında, iPhone 15'in tanıtılmasından bir gün önce kamuoyuna yansımıştı. Qualcomm, Apple'a önümüzdeki yıllarda çip tedarik etmeye devam edeceğini söyleyerek şirket içi çabanın zorlandığını açıkça ortaya koydu.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler