Fed yöneticisi piyasaları coşturan enflasyon verisine yetersiz buldu

Fed yöneticisi piyasaları coşturan enflasyon verisine yetersiz buldu

Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester, gelen verilerin enflasyona karşı savaşın kazanıldığına ikna olması için yeterli olmadığını söyledi.

A+A-

Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester, bu hafta enflasyonun düştüğünü gösteren haberlerin, merkez bankasının yüksek fiyatlara karşı verdiği savaşı kazandığına kendisini ikna etmek için yeterli olmadığını söyledi.

CNBC'ye konuşan Mester, "Enflasyon konusunda ilerleme kaydediyoruz, fark edilebilir bir ilerleme. Bundan daha fazlasını görmemiz gerekiyor. Enflasyonun zamanında %2'ye geri döndüğüne dair çok daha fazla kanıt görmemiz gerekecek. Ancak ilerleme kaydettiğine dair gerçekten iyi kanıtlarımız var ve şimdi mesele, devam ediyor mu?" dedi.

Politika yapıcıların bundan sonra nereye gideceği konusunda karar vermeyi saklı tuttuğunu söyleyen Mester, "Bunu henüz değerlendirmedim. Şu anda politika açısından çok iyi bir noktada olduğumuzu düşünüyorum" diye konuştu.

Fed'in konumunu bir gemide seyir halinde olmaya benzeten Mester, "Karga yuvasındayız. Karga yuvası ne yapmanıza izin verir? Ufka bakmanızı ve verilerin nereden geldiğini, ekonominin nereye doğru evrildiğini görmenizi sağlar. Ve sonra görmemiz gerekecek: Tahmin ettiğimiz şekilde mi hareket ediyor?" dedi,

Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) 12-13 Aralık tarihlerinde toplanacak.

2024 ortasında emekli olacak olan Mester, faizlerin nereye gitmesi gerektiği konusunda henüz karar vermediğini söyledi. "Benim hissiyatım bunun gerçekten faizleri düşürmekle ilgili olmadığı yönünde. Asıl mesele, ne kadar süre kısıtlayıcı bir tutum içinde kalacağımız ve ekonomide yaşananlar göz önüne alındığında belki de daha yüksek bir orana çıkmak zorunda kalacağımızdır" dedi.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler