Apple iPhone'larda aşırı ısınma sorununu kökten çözüyor

Apple iPhone'larda aşırı ısınma sorununu kökten çözüyor

iPhone 15'in aşırı ısınma sorunlarının ardından Apple, iPhone 16'da donanım soğutmasını iyileştirebilir.

A+A-

Apple, iPhone 15'in aşırı ısınma sorunlarını çözmek için bir iOS düzeltmesi uygulamak zorunda kaldı - ancak bugün bir sızıntı, şirketin pasif soğutmayı iyileştirmek için önümüzdeki yıl bir donanım değişikliği yapmak istediğini öne sürüyor. Rapor, Apple'ın gelecek yılki iPhone 16 serisinde soğutmayı iyileştirmek için iki değişiklik yapabileceğini söylüyor.

iPhone 15 serisinin piyasaya sürülmesinden çok kısa bir süre sonra, önemli sayıda telefon sahibi telefonlarının aşırı ısındığını fark etti. Teknoloji blogu 9to5Mac'ten Ian Zelbo da sorunu bildirenlerden biri oldu.

Sorun dört iPhone 15 modelini de etkiledi ve bazıları telefonlarının kılıfsız bile tutulamayacak kadar ısındığını bildirdi. Termal kamera ölçümleri 116F'ye kadar yüksek sıcaklıklar ölçtü.

Telefon, uygulamaları yeniden yükleme ve yeniden indeksleme gibi arka plan görevlerini yerine getirmekle meşgul olduğundan, kullanımın ilk 24 saatinde normalden daha yüksek sıcaklıklarla karşılaşmanın olağandışı olmadığını belirtmiştik, ancak sorun bundan çok daha uzun süre devam etti. Bazıları oyun oynamak gibi zorlu görevler sırasında aşırı ısınma yaşarken, diğerleri sosyal medyada gezinmek gibi daha sıradan görevler sırasında da meydana geldiğini bildirdi.

Bazı kaynaklar donanım sorunlarının, özellikle de Pro modellerinde paslanmaz çelik şasiden titanyum şasiye geçişin sorumlu olduğunu öne sürdü. Apple bunu yalanladı ve iOS 17'deki bir hata ile bazı üçüncü taraf uygulamaların işlemciyi zorlamasının bir kombinasyonu olduğunu söyledi. Şirket, özellikle titanyumun ısı dağılımı açısından paslanmaz çelikten daha iyi olduğunu söyledi.

Şirket, daha sonra iOS 17.0.3'ün bir parçası olarak yayınladığı ve telefonun performansını etkilemeyen bir yazılım düzeltmesi sözü verdi.

iPhone üreticisinin donanımsal bir sorun olmadığı yönündeki ısrarına ve şirketin daha sonra haklı çıkmasına rağmen, Apple prototip toplayıcısı Kosutami, iPhone 16 için her ikisi de pasif soğutmayı iyileştirmek üzere tasarlanmış iki donanım iyileştirmesi üzerinde çalıştığını söylüyor.

İddia şöyle: "Apple, daha önce var olan ısınma sorununu çözmek için iPhone 16 Serisinin grafen termal sistemi üzerinde aktif olarak çalışıyor. Pro serisinin bataryası da aynı nedenle metal kabuğa dönüşecek."

Mevcut soğutucu bakırdan oluşuyor ve grafen yaklaşık dört kat daha iyi termal iletkenlik sunarken ağırlığı da azaltır. Bu, gerçek hayatta kullanımda orantılı bir iyileşme anlamına gelmez, çünkü malzeme yalnızca çok fazla ısı emebilir, ancak muhtemelen kayda değer bir iyileşme ile sonuçlanacaktır

Kosutami tarafından elde edilen prototiplerin çoğu eski veya terk edilmiş ürünler için olsa da, iddiaya ağırlık kazandıracak şekilde, gelecek ürünler için de bazılarını elde etmeyi başarıyorlar.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler