Apple, iTunes Filmler ve TV Şovları uygulamasını kullanımdan kaldırdı

Apple, iTunes Filmler ve TV Şovları uygulamasını kullanımdan kaldırdı

Apple, tvOS 17.2 güncellemesi ile Apple TV kutularındaki bağımsız iTunes Movies ve iTunes TV Shows uygulamalarını sonlandırma kararı aldı

A+A-

Apple, tvOS 17.2 güncellemesiyle birlikte Apple TV kutusundaki bağımsız iTunes Movies ve iTunes TV Shows uygulamalarını kullanımdan kaldırdı. Bu, Apple'ın video içeriği için iTunes markasını aşamalı olarak ortadan kaldırma planının bir parçası.

iTunes'un yerini TV uygulaması alıyor

Apple, kullanıcıları satın alma işlemlerini yönetmek ve mağazadan satın almak ve kiralamak için TV uygulamasına yönlendiriyor. TV uygulaması, iTunes Filmler ve TV Şovları uygulamalarının sahip olduğu tüm işlevlere sahip.

TV uygulamasında yeni özellikler

Apple, bağımsız iTunes videolar uygulamasından uzaklaşmaya hazırlık olarak 17.2'de TV uygulamasını güncelledi ve daha önce TV'de eksik olan bazı işlevleri getirdi. Buna satın alınan sekmesinde türe göre filtreleme ve mağaza listelerine kutu setlerinin eklenmesi gibi özellikler de dahil. TV uygulaması ayrıca bu güncellemede hızlı gezinme için özel bir mağaza ve satın alınanlar sekmesi içeren yeni bir kenar çubuğu tasarımına sahip.

Apple TV ana ekranındaki iTunes simgeleri

tvOS 17.2 sürüm adayında iTunes Filmler ve TV Şovları için ana ekran kutucukları duruyor. Bunlardan herhangi birini açtığınızda, kullanıcıları TV uygulamasındaki mağaza ve satın alma sekmelerine yönlendiren bir açılış sayfası mesajı görüntüleniyor. Apple, sessiz bir arka uç değişikliği ile uygulamaları Apple TV ana ekranından gizleyebildiğinden, zaman içinde gereksiz ana ekran simgeleri de muhtemelen ortadan kalkacak.

iPhone ve iPad'deki iTunes Store uygulaması

En azından yayınlanma zamanı itibariyle, iPhone ve iPad'deki iTunes Store uygulaması film ve TV programı satın alma konusunda hala işlevsel. Ancak Apple'ın kullanıcıları bu uygulamadan TV'ye taşıması da mümkün.

tvOS 17.2'nin genel kullanıma sunulması

Apple'ın gelecek sürümü herhangi bir sorun bulmadığı anlaşılırsa muhtemelen önümüzdeki hafta, tatilden hemen önce tüm kullanıcılar için genel kullanıma sunulacak.

İlgili Haberler