Apple iPhone 15 ne zaman tanıtılacak? Tarih netleşiyor

Apple iPhone 15 ne zaman tanıtılacak? Tarih netleşiyor

Apple her yıl olduğu gibi yeni iPhone lansmanı için kolları sıvadı. Şirkete yakın kaynaklar lansman tarihi olarak 12 Eylül'ü işaret ederken ürünlerin satışına 22 Eylül sonrası başlanabileceği konuşuluyor.

A+A-

Apple'ın iPhone özel etkinliğini Eylül ayında düzenleme geleneğini sürdürmesi ve bu yılki sürümün iPhone 15 ve iPhone 15 Pro serisinden oluşması bekleniyor. Bir söylentiye göre etkinlik ayın ortasına yakın bir tarihte gerçekleşebilir.

Bloomberg için Pazar günkü "Power On" bülteninde yazan Mark Gurman, kendisine iPhone 15'in 22 Eylül civarında satışa sunulacağının söylendiğini belirtiyor. 

Apple'ın Eylül etkinliğini ayın ikinci haftasında gerçekleştirme eğiliminde olması nedeniyle 12 Eylül ya da 13 Eylül'de bir Apple özel etkinliği düzenlemesi beklenmedik bir durum değil. 

Ay sonundan önce iPhone 15'in piyasaya sürülmesi de bekleniyor. Mali açıdan bakıldığında, iPhone lansmanı Apple'ın çeyrek döneminin yalnızca son haftasını etkileme eğiliminde olup, yeni iPhone modellerinin sevkiyatlarının bir sonraki çeyrekte daha fazla etki yaratması bekleniyor.

İlgili Haberler