Apple sihirli yüzük geliştiriyor: Bakın ne işe yarayacak?

Apple sihirli yüzük geliştiriyor: Bakın ne işe yarayacak?

Teknoloji devi Apple, kullanıcıların sağlık durumuyla ilgili ölçümlerini yapabilecek akıllı bir yüzük üzerinde çalışıyor.

A+A-

Güney Kore'den gelen yeni bir rapora göre Apple, kullanıcıların sağlıklarıyla ilgili biyometriklerini takip etmek için parmağa takılabilen bir akıllı yüzük geliştiriyor.

Apple, birkaç patentin de gösterdiği gibi, birkaç yıldır giyilebilir yüzük fikriyle uğraşıyor, ancak Samsung'un kendi ürününü pazara sunmaya hazırlanmasıyla birlikte, Apple'ın CEO Tim Cook'un "ilk değil, en iyi ol" mesajını somutlaştıran bir şeyle Samsung'u takip etmesinin zamanı gelmiş olabilir.

Electronic Times'a göre Apple, akıllı bir yüzüğün daha uzun süre takılabilen ve uyuması daha kolay olan bir saate göre kullanıcılardan daha fazla rağbet görebileceğini düşünüyor.

Apple'ın bu fikri giyilebilir cihazlar serisinde uygulanabilir bir genişleme olarak ciddi bir şekilde değerlendirdiği ve piyasaya sürülme zamanını koordine ederken NFC özellikli parmağa takılan bir cihazla ilgili patentler için giderek daha fazla başvuruda bulunduğu söyleniyor.

Söylenti, Samsung'un Temmuz ayının ikinci yarısında gerçekleşmesi muhtemel ikinci Galaxy Unpacked 2024 etkinliğinde bir Galaxy Ring tanıtmaya hazırlandığı sırada ortaya çıktı. Koreli firma Ocak ayındaki ilk Unpacked etkinliğinin sonunda ürünün varlığıyla dalga geçmişti ve şimdi yılın ikinci yarısında seri üretime girmesi bekleniyor.

Galaxy Ring'in kan akışını ölçme özelliğinin yanı sıra EKG izleme, uyku takibi ve diğer cihazları kontrol etme ve uzaktan kablosuz ödeme yapma işlevlerine de sahip olması bekleniyor. Cihazın çeşitli boyutlarda olması ihtimal dahilinde.

Gelişmekte olan akıllı yüzük kategorisine şu anda ilk olarak 2015 yılında Finlandiyalı sağlık teknolojisi şirketi Oura tarafından piyasaya sürülen Oura Ring öncülük ediyor. Cihaz aktivite, kalp atış hızı, solunum hızı ve uyku verilerini topluyor ve bunları Bluetooth aracılığıyla Oura uygulamasına aktarıyor. Şimdi üçüncü neslinde olan cihaz aynı zamanda vücut ısısını ve adet döngüsünü de ölçebiliyor ve pilinin tek bir şarjla bir hafta dayandığı söyleniyor.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler