Apple şimdi de drone üretecek

Apple şimdi de drone üretecek

Gelecekte karşımıza çıkacak drone teknojileri üzerinde çalışan Apple'ın, iki yeni patent başvurusunda bulunduğu ortaya çıktı. Apple’ın yeni patentleri dronların izlenebilmesini ve kontrolünü kolaylaştıracak.

A+A-

Amerika Birleşik Devletleri Patent ve Ticari Marka Ofisi, Apple’ın başvuruda bulunduğu iki yeni drone patentini yayınladı. Dronlar ve insansız hava araçları (IHA) cihazlarının kontrol ekipmanlarını geliştirmeyi planlayan Apple, gelecekte karşımıza çıkacak teknolojileri içeren olası bir bir drone modeli üzerinde çalışıyor. Bununla beraber ilk patent, hava araçlarına kablosuz bir ağ üzerinden uzaktan bağlantı kurulmasını sağlayacak ve eşleştirmeyi ve daha kolay hale getirecek.

Hücresel ağ sistemi

İkinci patent ise, hücresel ağ sistemi yardımıyla cihazların izlenebilmesini ve uzaktan kontrolüne imkân tanıyacak. Görüşüne göre Apple, drone projesi üzerinde gizli bir şekilde çalışmalarına devam etmeyi sürdürüyor.

Projenin ne kadar ilerlediği bilinmiyor olsa da, gelecekte Apple tarafından sunulacak yeni drone modelleri veya kontrol ekipmanları ile karşılaşabiliriz.

 

Etiketler : , ,