Dolar yükseliyor, Apple ürünlerine yeni zam geliyor!

Dolar yükseliyor, Apple ürünlerine yeni zam geliyor!

Apple'dan kullanıcılarını üzecek haber geldi. Şirketin aralarında Türkiye'nin de bulunduğu bazı bölgelerde zam yapacağı ortaya çıktı.

A+A-

Dünyanın en büyük teknoloji şirketi Apple, oldukça hareketli günler geçiriyor. Bir süre önce yeni iPhone 13 ailesini tanıtan şirket, son olarak bugün düzenleyeceği Unleashed etkinliğinde yeni ürünlerini tanıtmaya hazırlanıyor. Dünyanın her yerindeki kullanıcıları heyecanlandıran bu gelişmeler, ülkemizdeki teknoloji tutkunlarının da ilgisini çekiyor.

Ancak Apple tarafından yeni ürünleri bekleyenlere kötü haber geldi. Ortaya çıkan bilgilere göre, son dönemlerdeki artan kur oranlarını göz önünde bulunduran şirket, bazı ülkelerdeki uygulama ve abonelik fiyatlarına zam yapmaya hazırlanıyor. 

Kısa süre önce Apple tarafından Türk bir müşteriye atılan e-posta, şirketin planlarını ortaya çıkardı. Teknoloji devi tarafından gönderilen bildiride, “Merhaba Bora, İş yaptığımız pazarlardaki vergiler ya da kur oranlarını değiştiğinde, fiyatlarımızı güncellememiz gerekiyor. Önümüzdeki günlerde aşağıda belirtilen bölgelerdeki App Store fiyatları (Abonelik servisleri dahil) artacak.” 

Söz konusu ülkeler arasında Türkiye, Tayland ve Bahamalar yer alıyor. Bu da demek ki önümüzdeki günler içerisinde ülkemizdeki Apple kullanıcıları zam ile karşı karşıya kalacak. Söz konusu oranların tam olarak ne kadar değişeceği ise şu an için gizemini koruyor. Apple’ın ülkemizde ise birkaç servisi bulunuyor. Bunlardan bazılarının zam öncesi fiyatı ise şu şekilde:

  • Apple Arcade: 34,99 TL.
  • Apple Music: 13.99 TL
  • Apple TV+: 34,99 TL
  • iCloud: 50 GB başlangıç 6.99 TL
  • Apple One: 14.95 Dolar ( Ülkemizde yerel fiyatlandırma ile alınamıyor)

Etiketler : , , ,