Apple Twitter'daki tüm insan desteğini kesiyor

Apple Twitter'daki tüm insan desteğini kesiyor

Kullanıcılar artık X üzerindeki Apple destek hesabından canlı yardım alamayacak ve bunun yerine diğer platformlara yönlendirilecekler.

A+A-

Eski adı Twitter olan X'teki @AppleSupport hesabına doğrudan mesaj gönderenler artık kendilerini Apple'ın web sitesindeki 'Destek Alın' sayfasına yönlendiren otomatik bir yanıt alacaklar. Ayrıca hem iPhone hem de iPad için Apple Destek uygulamasının bağlantıları da verilecek.

Değişiklik MacRumors tarafından fark edildi ve hesabın Apple kullanıcıları için yararlı ipuçları ve püf noktaları paylaşmaya devam ettiğini belirtti.

Resmi @AppleSupport hesabı 2016 yılında açıldı ve öncelikle Apple ürünleri için ipuçları sağlamak ve müşterilere doğrudan hitap etmek için kullanıldı. Hesap, yüksek etkileşim düzeyi sayesinde aynı yıl Twitter'dan bir ödül kazandı.

Ancak Ağustos ayında Apple'ın X ve YouTube gibi platformlarda sosyal medya destek rollerini ortadan kaldırmayı planladığı öğrenildi. 

Uygulama, Apple'ın resmi destek web sitesi ve telefon hattı gelecekte tek resmi destek mekanları olacak.

Haberlere göre, 150'den fazla çalışanın bu değişiklikten etkileneceği söyleniyor. Ancak Apple, telefon destek pozisyonlarına geçmelerine yardımcı olmayı teklif ediyor. Bir kaynak, çalışanların tıbbi olarak gerekli olmadıkça diğer sohbet tabanlı destek işlerine geçemeyeceğini iddia etti.

Etiketler : ,
İlgili Haberler