Apple'ın yeni göz bebeği iPhone 15 Pro Max kolayca bükülüp çatlıyor mu?

Apple'ın yeni göz bebeği iPhone 15 Pro Max kolayca bükülüp çatlıyor mu?

Apple'ın geçtiğimiz günlerde Türkiye'de de satışa sunduğu yeni iPhone serisinin en güçlü modeli olan iPhone 15 Pro Max'in kolayca bükülüp çatladığı öne sürüldü. Peki gerçekten fiyatı 100 bin TL'yi bulan iPhone 15 Pro Max bu kadar dayanıksız mı?

A+A-

Geçtiğimiz hafta JerryRigEverything adlı YouTube kanalı, iPhone 15 Pro Max'in arkasını elinde bükerek çatlatabildiğini tespit etti. İnsanlar yuvarlak kenarlı yeni titanyum çerçevenin daha az dayanıklı olup olmadığını merak etti, ancak daha küçük 6.1 inç iPhone 15 Pro'nun aynı şekilde çatlamadığını belirtmek gerekiyor.

Consumer Reports, bulguları biraz daha bilimsel bir metodoloji kullanarak tekrarlamaya çalıştı ve iPhone 15 Pro Max'in baskı altında çatlamadığını tespit etti. Consumer Reports, iPhone 6 '#Bendgate' olayının yaşandığı dönemde iPhone tasarımını eleştirenlerin başında geliyordu.

Hatırlatmak gerekirse, iPhone 15 Pro ve Pro Max tasarımı, ekranı ve buzlu arka camı yanlarda titanyum bir çerçeve ile sandviç haline getiriyor. Titanyum, dahili bir alüminyum şasiye kaynaştırılmış. Titanyumun kendisi güçlü bir malzeme, ancak insanların merak ettiği şey, titanyumun camla buluştuğu yuvarlak kenarların camı kırılmaya veya çatlamaya 14 Pro'da düz kenar tasarımından daha yatkın hale getirip getirmediği.

Consumer Reports ayrıca Pro Max'i, bir tamburun telefonu 100 kez art arda taş tabana düşürdüğü bir düşme testi makinesinde test etti. Telefon hiçbir hasar almadan hayatta kaldı. Bu JerryRigEverything videosunun sahte ya da geçersiz olduğu anlamına mı geliyor? Tabii ki hayır. Ancak belki de bir şeyin daha kötü olduğunun kanıtı olarak sadece bir teste güvenmenin sorumluluğunu gösteriyor. iPhone dayanıklılığının gerçek resmi yalnızca bir değil çok daha fazla testte ortaya çıkabilir.

Her durumda da telefonunuzu bükmeye kesinlikle çalışmayın.

Ayrı olarak, yeni titanyum iPhone tasarımı da aşırı ısınma sorunlarının sorumlusu olarak suçlandı. Apple bu hafta sonu bir açıklama yayınlayarak durumun böyle olmadığını ve müşterilerin yakında telefonun amaçlanandan daha fazla ısınmasına neden olan bir hatayı düzeltecek bir iOS 17 yazılım güncellemesini dört gözle beklemeleri gerektiğini belirtti.

İlgili Haberler