Apple yeni kart ortağını buldu mu?

Apple yeni kart ortağını buldu mu?

Apple, banka ortağı Goldman Sachs Group ile olan ilişkisini sona erdirme çalışmalarına başladı. Şirket, Goldman Sachs ile olan sözleşmesinden 12 ila 15 ay içinde çıkmayı teklif etti.

A+A-

Apple, The Wall Street Journal'ın haberine göre banka ortağı Goldman Sachs ile olan sözleşmesinden 12 ila 15 ay içinde çıkmayı teklif etti. Uzmanlar, Apple'ın mevcut kredi kartı borç portföyünü satın alacak ve benzer koşullar altında kart sağlamaya devam edecek yeni bir borç veren bulacağını söylüyor.

LendingTree'nin baş kredi analisti Matt Schulz, "Özellikle büyük markalar, büyük şirketler ve çok fazla para söz konusu olduğunda, bu tür şeylerin çözülmesi uzun zaman alıyor"  diyor

Apple Card sahipleri, Apple Pay ile yapacakları alışverişlerde %3, Apple Pay ile Apple Card kullanımlarında %2 ve Apple Pay'in kabul edilmediği alışverişlerde %1 nakit iadesi alıyorlar.

Kredi kartı koşullarının değişebileceği söyleniyor ve bu durumda müşterilere en az 45 gün önceden bildirim yapılacağı ifade ediliyor. Kart sahipleri, değişim sırasında geçmiş ekstrelerine ve kayıtlarına erişimlerini kaybedebilir, bu yüzden dijital kopyalarını çıkarmaları öneriliyor. Değişimin tüketicilerin dikkatinden kaçmayacağı ve büyük bir anlaşmanın tartışma yaratacağı söyleniyor.

İlgili Haberler