Apple'dan albüm fotoğrafçılığını kolaylaştıran uygulama

Apple'dan albüm fotoğrafçılığını kolaylaştıran uygulama

Apple, iPhone 15'in Portre Modu ile albüm kapağı fotoğrafçılığını kolaylaştırıyor

A+A-

Apple, iPhone 15'in yeni Portre Modu özelliğini, bir müzik grubunun albüm kapağı fotoğrafı üzerinde tartışan bir reklam filmiyle tanıttı.

Apple, iPhone 15'in kamera uygulamasını, yerleşik makine öğrenimi yardımıyla kadrajda bir insan veya evcil hayvan algıladığında derinlik verilerini otomatik olarak yakalayacak şekilde güncelledi. Bu özellik, kullanıcıların arka planı bulanıklaştırarak dikkati fotoğraftaki belirli bir kişiye veya nesneye çekmesini kolaylaştırıyor.

"Albüm Kapağı" başlıklı reklam spotunda, bir grup üyesi albüm kapağı için çekilen bir fotoğrafı tartışıyor. Üç kişilik grup kameraya farklı mesafelerdeyken gösteriliyor.

Grubun solisti yeni otomatik Portre Modu algılama özelliğini kullanarak yüzüne dokunuyor ve diğer iki üyeyi bulanıklaştırırken kendisini odak noktasına yerleştiriyor. İkili daha sonra kibarca karşı çıkıyor ve odak noktasını diğerinin aleyhine tekrar tekrar kendi yüzlerine çeviriyor.

Reklamın sonunda, üçüncü üye konuşmaya giriyor ve diğer ikisi bulanıkken uzaktaki yüzünü odak noktasına getirmek için ekrana dokunuyor.

Apple, Pro ve Pro olmayan varyantlar da dahil olmak üzere tüm iPhone 15 modellerinde otomatik derinlik yakalama özelliğine yer veriyor. Apple, iPhone 15 için arka geniş kamerayı da kırpma tabanlı yakınlaştırma işlevine sahip 48 megapiksel sensöre yükseltti.

İşte Apple'ın o reklam filmi:

İlgili Haberler