Apple yüzükleri akıllandıracak, milyonların parmağına takacak

Apple yüzükleri akıllandıracak, milyonların parmağına takacak

Teknoloji devi Apple, Samsung gibi akıllı yüzük peşinde ve henüz net bir duyuru olmasa da yüzüğün özelliklerine dair pek çok bilgi internete sızmış durumda.

A+A-

Son haftalarda Apple'ın parmağa takılan bir akıllı yüzük üzerinde çalıştığına dair çeşitli söylentiler çıktı ve projenin şu anda aktif olarak geliştirilip geliştirilmediği net olmasa da Macrumors, söylentilere kulak verdi ve akıllı yüzüğe ilişkin merak edilen noktaları yazdı.

Potansiyel Özellikler

Electronic Times'ın Şubat ayında yayınladığı bir söylenti, Apple'ın sağlıkla ilgili özelliklere sahip bir akıllı yüzük üzerinde "geliştirme çalışmalarını hızlandırdığını" öne sürüyordu.

Apple Watch gibi bir Apple Ring de kalp atış hızı, aktivite, uyku ve solunum hızını takip edebilir ve bu bilgileri kullanarak kullanıcılara uyku içgörüleri ve sağlık önerileri sunabilir.

Apple, akıllı yüzüğü iPhone, iPad, Vision Pro veya Mac için bir giriş aygıtı olarak da kullanabilir.

Yüzük vs. Saat

Apple'ın halihazırda birden fazla sağlık ölçümünü takip edebilen bir Apple Watch'u var, ancak akıllı bir yüzük belirli aktiviteler için daha rahat olabilir. Örneğin uyku için ya da destekleyici bilek sargıları takmak gibi bileklerin kapatılması gereken durumlarda bir yüzük tercih edilebilir.

Bir yüzük, ekranı olmadığı için iPhone ya da başka bir Apple aygıtıyla sürekli bağlantıya ihtiyaç duymayacağından pili muhtemelen daha uzun süre dayanabilir. Olumsuz tarafı ise, akıllı yüzük Bluetooth ya da benzer bir yöntemle bilgi aktaracağından, veri toplasa da bu veriler Apple Watch'ta olduğu gibi gerçek zamanlı olarak iPhone ile eşzamanlanmayacak.

Akıllı yüzüğün Apple Watch'tan daha uygun fiyatlı olma ihtimali var; Apple'ın rakiplerinin üst düzey akıllı yüzüklerinin fiyatı 300 dolar civarında.

Apple'ın Rakipleri

Samsung, yılın ikinci yarısında satışa sunulması beklenen bir Galaxy Ring geliştiriyor. Kalp atış hızını, aktiviteyi ve uykuyu takip edebilen bu cihaz ayrıca kablosuz ödeme yapabiliyor ve Samsung cihazlarını kontrol edebiliyor.

Oura ve Ultrahuman gibi şirketler birkaç yıldır akıllı yüzükler üretiyor ve satıyor. Üçüncü nesil Oura yüzüğü aktivite bilgilerini toplayabiliyor ve kalp atış hızını, solunum hızını ve uyku kalitesini ölçebiliyor.

Ultrahuman Ring Air kalp atış hızını, cilt sıcaklığını, solunum hızını, iyileşme sürelerini ve uykuyu ölçümlüyor.

Halka Patentleri

Apple akıllı yüzük teknolojisinin patentini aldı. Örneğin bir patent, bir akıllı yüzüğün (veya birkaç akıllı yüzüğün) bir VR başlığı için bir kontrol yöntemi olarak nasıl kullanılabileceğini açıklıyor. Yüzükteki sensörler kullanıcıdan girdi toplayacak ve dokunsal çıktı geri bildirim sağlayabilecek.

Bir başka patent, bir TV veya tableti kontrol etmek için dokunmaya duyarlı ekrana sahip bir yüzüğün kullanılmasını tanımlarken, üçüncü bir patent NFC'ye sahip bir akıllı yüzüğün ana hatlarını çiziyor.

Çıkış Tarihi

Electronic Times Apple'ın akıllı bir yüzüğü ciddi olarak düşündüğünü söylerken, Bloomberg'den Mark Gurman Şubat ayında Apple'ın şu anda aktif olarak parmağa takılan bir cihaz geliştirmediğini iddia etti.

Apple'ın endüstriyel tasarım ekibi birkaç yıl önce sağlık ve fitness odaklı bir akıllı yüzük fikrini yöneticilere sunmuştu, ancak bu Apple'ın şu anda piyasaya sürmeyi planladığı bir proje olmayabilir.

İlgili Haberler