Yasak bitti, Apple Watch raflara geri döndü

Yasak bitti, Apple Watch raflara geri döndü

Apple Watch 9 Serisi ve Apple Ultra 2 bir haftalık satış yasağı sonrası Apple mağazalarına geri döndü, satışına yeniden başlandı.

A+A-

ITC (Uluslararası Ticaret Merkezi) yasağı nedeniyle bir hafta boyunca yasaklı olan Apple Watch 9 Serisi ve Apple Watch Ultra 2, Apple'ın online mağazasına geri döndü. Bu gelişme, ABD Federal Temyiz Mahkemesi'nin Apple'ın yasağın durdurulması için yaptığı başvuruyu onaylamasının ardından geldi.

Mahkeme Çarşamba günü Apple'ın itirazını kabul ederek amiral gemisi Apple Watch modellerinin mağaza raflarına geri dönmesine izin verdi. Karar, Apple'ın Apple Watch Ultra 2 ve Apple Watch 9 Serisi'nin kan oksijen özelliği için önerdiği yazılımsal yeniden tasarımın iki Masimo patentini ihlal edip etmediğine dair ABD Gümrük ve Sınır Koruma'dan bir karar beklerken Apple Watch yasağını duraklatıyor. ABD Gümrüğü'nün bu kararı 12 Ocak'ta vermesi planlanıyor.

Ayrıca, temyiz mahkemesi ITC'ye Apple'ın Apple Watch yasağını tüm temyiz süreci boyunca durdurma talebine yanıt vermesi için 10 Ocak'a kadar süre verdi. Diğer tarafların da karara desteklerini ya da itirazlarını sunmaları için 15 Ocak'a kadar süreleri bulunuyor.

ABD Gümrüğü Apple'ın yazılım değişikliğinin yetersiz olduğuna karar verirse ve temyiz mahkemesi Apple'ın tüm temyiz süreci boyunca yasağın durdurulması talebini reddederse, Apple Watch 9 Serisi ve Apple Watch Ultra 2 tekrar piyasadan kaldırılabilir.

İlgili Haberler