Apple'a bir soruşturma da İtalya'da

Apple'a bir soruşturma da İtalya'da

İtalya'nın rekabet kurumu, Apple'ın uygulama piyasasında hüküm süren konumunu kötüye kullandığı iddiasıyla soruşturma başlattı.

A+A-

İtalyan rekabet kurumu AGCM, Amerikan teknoloji devi Apple'ın uygulama piyasasındaki dominant konumunu kötüye kullanmakla suçlayan bir soruşturma başlattığını duyurdu.

Kurum, Apple'ın "kendi üzerine uyguladığından daha kısıtlayıcı bir gizlilik politikası" uygulayarak üçüncü parti uygulama geliştiricileri cezalandırdığını belirtti. Bu politika, İtalya'da Nisan 2021'den bu yana geçerli.

Apple ise Reuters'a yaptığı açıklamada, gizlilik kurallarını "tüm geliştiricilere, Apple dahil olmak üzere eşit uyguladığını. AGCM ile her türlü sorularını çözmek üzere yapıcı bir şekilde iletişim kurmaya devam edeceğini" belirtti.

Avrupa Birliği rekabet hukuku altında, piyasa hakimiyetini kötüye kullanmakla suçlanan şirketler, yıllık ciro oranında %10'a kadar ceza riskiyle karşı karşıya. 

Apple ve diğer Amerikan teknoloji devleri, Avrupa düzenleyicilerinin sürekli incelemesi altında.

İtalyan denetim kurumuna göre, Apple dışı uygulamaların kullanıcıları, veri izlemeyi engelleme konusunda daha görünür ve daha güçlü ifadelere sahip uyarılara sahip. AGCM'in soruşturma iddiasına göre, üçüncü parti uygulama geliştiricilere, reklam kampanyalarının başarısı hakkında daha az kapsamlı bilgi sunuluyor. Apple'ın iddia edilen ayrımcı tutumu, üçüncü taraf reklamcıların reklam gelirlerinde düşüşe neden olabilir, bu durum Apple'ın ticari bölümünün lehine olabilir..

İlgili Haberler