Apple'dan batarya kabusunu bitirecek hamle

Apple'dan batarya kabusunu bitirecek hamle

Teknoloji devi Apple, akıllı saat serisi Apple Watch'un pil tüketiminin yakında düzeltileceğini açıkladı. Peki Apple bu sorunu nasıl düzeltmeyi planlıyor?

A+A-

Geçtiğimiz hafta 9to5Mac, Apple Watch kullanıcılarını rahatsız eden ve giderek yaygınlaşan bir pil tükenmesi sorununu rapor etti. Bu haberin ardından Apple, sorunun varlığını doğruladı ve yakında bir yazılım güncellemesiyle sorunun çözüleceğini söyledi.

Bu Apple Watch pilinin bitmesi sorunu, çok çeşitli Apple Watch kullanıcılarını etkiliyor gibi görünüyor. Buna Apple Watch Series 9 ve Apple Watch Ultra 2 gibi en yeni modellerin yanı sıra Apple Watch Series 4 gibi daha eski modeller de dahil. Etkilenen kullanıcılar, watchOS 10.1'e güncelledikten sonra Apple Watch'larının pil ömrünün anormal derecede hızlı tükenmeye başladığını söylüyor.

Cumartesi günü Apple Yetkili Servis Sağlayıcıları ile paylaşılan dahili bir notta Apple, Apple Watch kullanıcılarını etkileyen pil tükenmesi sorununun farkında olduğunu doğruladı. Şirket, watchOS 10 için bir yazılım güncellemesi yoluyla "yakında" bir düzeltme yapılacağını söyledi. Ne yazık ki Apple, bu güncellemenin ne zaman yayınlanacağı konusunda daha fazla ayrıntı vermedi.

Apple'ın notu, sorunun ne kadar yaygın olduğuna dair spesifik ayrıntılar da sunmuyor. Ancak Twitter'da yapılan hızlı bir arama ile sorunun büyüklüğü ve detayı ortaya çıkıyor. Bir kullanıcı Apple Watch Series 9'unun sadece üç saat içinde %100'den bitme noktasına geldiğini söylüyor. Başka bir kullanıcı ise Apple Watch Series 7'sinin pilinin yalnızca 30 dakika içinde %25 oranında azaldığını bildiriyor.

İlgili Haberler