İlk Apple Watch yolun sonuna geldi: Destek kesilecek

İlk Apple Watch yolun sonuna geldi: Destek kesilecek

Apple, 2015 yılında tanıtılan ilk Apple Watch modelini eski ürünler listesine almaya karar verdi. Böylece Apple, bu saat modeli için desteğini önemli ölçüde bitirmiş oldu.

A+A-

Birkaç hafta önce Apple, eski ürünler listesini önemli bir eklemeyle güncelledi: 2015 yılında tanıtılan orijinal Apple Watch. Şirket, tam olarak eski olmayan ancak artık destek için uygun olmayabilecek eski ürünler listesine bir ürün daha ekledi. Apple Watch Series 1 için durum böyle.

Apple'ın web sitesi bu hafta güncellenerek Apple Watch Series 1 vintage olarak listelendi. Bilmeyenler için Apple, bir ürünün beş yıldan fazla ancak yedi yıldan az bir süredir satış için dağıtılmadığı durumlarda o ürünü eski ürün olarak kabul ediyor. Apple, onarımların parça bulunabilirliğine bağlı olduğunu söylediği için eski ürünler için sınırlı destek sağlıyor.

Apple Watch Series 1 ve 2 modelleri, Eylül 2016'da birlikte duyurulmuştu. Ancak, Apple Watch Series 2 bir yıl sonra Series 3'ün piyasaya sürülmesiyle kullanımdan kaldırılırken, Series 1 daha uygun fiyatlı bir seçenek olarak seride kalmaya devam etti. Ve evet, orijinal Apple Watch ve Apple Watch Series 1 farklı ürünlerdir.

Seri 1, 2016 yılında orijinal Apple Watch'un yerini aldı. Series 2 daha parlak bir ekran, dahili GPS ve geliştirilmiş suya dayanıklılık gibi yeni özelliklere sahipken, Series 1 orijinal modelle neredeyse aynı donanımı korudu ancak daha hızlı bir çipe sahipti. Fiyatı 369 dolardı, yani Seri 2 ve orijinal Apple Watch'tan 100 dolar daha ucuzdu.

Apple Watch Series 1 ve 2, 2020'nin ortalarına kadar güncelleme aldı ve bu modellerle uyumlu en son yazılım watchOS 6. Bu ürünlerin modası geçtiğinde, artık Apple'ın resmi onarımları için uygun olmayacaklar.

Bu haber toplam 785 defa okunmuştur
İlgili Haberler