Apple'dan kodlama öğrenen geliştiricilere ücretsiz eğitim

Apple'dan kodlama öğrenen geliştiricilere ücretsiz eğitim

Apple, Swift ile kodlamayı öğrenen geliştiricilere yönelik eğitimlerin yer aldığı yeni web sayfasını kullanıma sundu

A+A-

WWDC 2024 heyecanı artarken, Apple yeni bir web sayfası oluşturarak programlama yolculuğuna yeni başlayanlara Swift ve SwiftUI ile Xcode'u kullanmayı öğretecek kapsamlı eğitimler sunmaya başladı. Apple'ın "Develop in Swift Tutorials" adlı web sayfası yayına girdi ve yeni geliştiricilerin Swift öğrenimlerinin ilk adımlarında rehberlik sağlamaya başladı.

Konu ile ilgili açıklama yapan Apple Geliştirici Araçları Pazarlama Başkanı Tim Sneath, "Bugün, Swift ve SwiftUI ile kodlamaya ilk adımlarını atan öğrenciler için yeni bir eğitim seti sunuyoruz! Bu eğitimleri kullanmak için önceden kodlama bilgisi gerekmiyor, harika bir temel oluşturuyorlar" dedi.

Herkese açık olan eğitimler, Xcode'u kurmaktan ilk Swift projesini başlatmaya kadar temel süreçlerde kullanıcıları yönlendiriyor. Kullanıcı dostu içerik, Xcode indirme ve kurulumu, proje oluşturma ve uygulama geliştirme temelleri hakkında adım adım talimatlar sunuyor. Apple, kullanıcıları kodları değiştirip projeleri kişiselleştirmeye teşvik ederek denemeyi özendiriyor. Web sayfası "Projelerdeki metin ve renkler yalnızca önerilerdir. İstediğiniz kelimeleri ve stili kullanarak kendinize göre hale getirebilirsiniz" diye vurguluyor.

Eğitim içerikleri çeşitli bölümlerden oluşuyor ve şu başlıkları içeriyor:

  • Xcode'u Keşfetmek
  • Görünümler, Yapılar ve Özellikler
  • Düzen ve Stil
  • Düğmeler ve Durum
  • Listeler ve Metin Alanları

Bunlara ek olarak, veri modelleme ve visionOS için uygulama oluşturmaya odaklanan özel bölümler de bulunuyor. "Develop in Swift Tutorials" web sayfası, Apple Developer portalı üzerinden erişilebilir ve tüm beceri seviyelerindeki geliştiriciler için değerli bir kaynak sunuyor.

 

İlgili Haberler