Apple CEO’su Tim Cook bugรผn 2025 yฤฑlฤฑnฤฑn ilk mali รงeyreฤini kapsayan kazanรง รงaฤrฤฑsฤฑnda, dรผnya รงapฤฑnda 2,35 milyardan fazla aktif iPhone, iPad, Mac ve diฤer Apple aygฤฑtlarฤฑnฤฑn bulunduฤunu sรถyledi.
2,35 milyar aktif cihaz Apple iรงin yeni bir rekor. Apple aktif kurulum tabanฤฑ rakamlarฤฑnฤฑ en son ลubat 2024’te, ลirketin dรผnya รงapฤฑnda 2,2 milyar aktif cihaza sahip olduฤu zaman paylaลmฤฑลtฤฑ.
Apple tek tek cihazlar iรงin rakam vermedi, ancak Apple uzun zamandฤฑr dรผnya รงapฤฑnda bir milyardan fazla aktif iPhone’a sahip.
Apple’ฤฑn geliri รผรง aylฤฑk dรถnemde arttฤฑ
Apple, 2025 mali yฤฑlฤฑnฤฑn ilk รงeyreฤine iliลkin finansal sonuรงlarฤฑnฤฑ aรงฤฑkladฤฑ. ลirketin 28 Aralฤฑk 2024’te sona eren รผรง aylฤฑk dรถnemde elde ettiฤi gelir, yฤฑllฤฑk bazda %4 artarak 124,3 milyar dolara ulaลtฤฑ. Geรงen yฤฑlฤฑn aynฤฑ dรถneminde Apple’ฤฑn geliri 119,6 milyar dolar olarak kaydedilmiลti.
Net kรขrda da artฤฑล gรถzlemlendi. ลirketin net kรขrฤฑ, bir รถnceki yฤฑlฤฑn aynฤฑ dรถnemine gรถre %7 yรผkselerek 36,3 milyar dolara รงฤฑktฤฑ. Apple, geรงen yฤฑlฤฑn aynฤฑ รงeyreฤinde 33,9 milyar dolar net kรขr aรงฤฑklamฤฑลtฤฑ. Hisse baลฤฑna kazanรง ise 2,18 dolardan 2,40 dolara yรผkseldi. Bu finansal sonuรงlar, piyasa beklentilerinin รผzerinde gerรงekleลti.
iPhone Satฤฑลlarฤฑ Gerilerken Mac ve iPad Yรผkseliลte
Apple’ฤฑn iPhone satฤฑลlarฤฑ sรถz konusu รงeyrekte hafif bir dรผลรผล gรถsterdi. iPhone satฤฑล gelirleri, yฤฑllฤฑk %1 gerileyerek 69,1 milyar dolara dรผลtรผ ve piyasa beklentilerinin altฤฑnda kaldฤฑ.
Buna karลฤฑlฤฑk, Mac ve iPad satฤฑลlarฤฑnda dikkat รงekici bir artฤฑล yaลandฤฑ. Mac satฤฑลlarฤฑ %16 artarak 8,9 milyar dolara, iPad satฤฑลlarฤฑ ise %15 yรผkseliลle 8,1 milyar dolara ulaลtฤฑ.







