Apple'ın Çin kabusu daha da kötüleşiyor

Apple'ın Çin kabusu daha da kötüleşiyor

Çin'de X, Instagram, Facebook, WhatsApp ve YouTube gibi sosyal medya uygulamaları Apple'ın App Store'undan kaldırılabilir. Bu durum yaşanırsa Apple, Çin'de çok daha zorlu günler yaşayabilir.

A+A-

Çin yakında "Büyük Güvenlik Duvarı"ndaki Apple'ın App Store'unu kullanan vatandaşlarının yasaklanmış bazı uygulamalara erişmesine olanak tanıyan büyük bir boşluğu kapatabilir.

The Wall Street Journal'ın haberine göre teknoloji devi, App Store'da halihazırda sunulan yabancı uygulamaları ortadan kaldıracak kısıtlayıcı yeni kurallar hakkında Çinli yetkililerle görüşüyor.

X, Instagram, Facebook, WhatsApp ve YouTube gibi sosyal medya uygulamaları, kısıtlamanın bir parçası olarak Apple'ın App Store'unun Çin versiyonunda kullanılamama riskiyle karşı karşıya. Ülkedeki kullanıcılar sanal özel ağlar ya da VPN'ler indirmediği sürece bu sitelere web üzerinden zaten erişilemiyor.

WSJ'ye göre, uygulama operatörlerinin uygulama mağazasında sunulmaya devam etmek istiyorlarsa Çin hükümetine kaydolmak için Temmuz 2024'e kadar süreleri var.

Bu değişiklik, Apple'ın iPhone, AirPod, Mac ve iPod'ların %95'inin üretildiği Çin'de karşılaştığı zorlukların ortasında geldi. Ülke, yeni iPhone 15'in piyasaya sürülmesinden bir hafta önce Çinli hükümet çalışanlarının iş yerinde iPhone kullanmasını yasakladı.

Çin, Apple'ın en büyük pazarlarından biri ve satışlarda yalnızca ABD'nin gerisinde kalıyor. Insider'ın daha önce bildirdiğine göre, Eylül 2022'ye kadar olan tüm yılda Apple'ın gelirinin yaklaşık 74 milyar dolarını oluşturdu.

Çinli tüketicileri kaybetmek şirkete pahalıya mal olabilir ve bu tehdit, rakip Çin merkezli üretici Huawei'nin Mate 60 akıllı telefonunu piyasaya sürmesiyle daha da artıyor.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler