Azalan talep sonrası Tesla satışlarının zayıflaması bekleniyor

Azalan talep sonrası Tesla satışlarının zayıflaması bekleniyor

Tesla'nın satışlarının fabrika kapanmaları ve zayıf talep nedeniyle düşmesi bekleniyor.

A+A-

Pazar günü erken saatlerde açıklanacak rapor öncesinde birçok Wall Street analisti, Tesla'nın planlanan fabrika kapanışları ve otomobil üreticisinin indirimleri artırmasına neden olan düşük talep nedeniyle üçüncü çeyrek teslimatlarına ilişkin tahminleri ıskalayabileceği uyarısında bulundu.

Aralarında Barclays, Baird ve Guggenheim'ın da bulunduğu aracı kurumlar, potansiyel zayıflıktan otomobil üreticisinin Avrupa ve Çin'deki tesislerinde ekipmanı yükseltmek ve güncellenmiş Model 3 sedan ile Cybertruck'ın üretimine hazırlanmak için yapılan kesintileri sorumlu tuttu.

Ancak aracı kurumlar, yeniden yapılanmanın Tesla'nın eskiyen araç serisini Ford ve BYD gibi ABD'li rakiplerinin Çin'deki teklifleriyle daha iyi rekabet edebilecek modellerle yenilemesine olanak tanıyarak güçlü bir dördüncü çeyreğe yardımcı olabileceğini söyledi.

Tesla'nın Eylül çeyreğinde 439.200 ila 455.000 araç teslim edeceğini tahmin ediyorlar. LSEG tarafından derlenen 11 analistin tahminlerinin ortalamasına göre, bu rakam Wall Street'in 458.713 araçlık genel beklentisinin altında.

LSEG rakamı, bir önceki çeyreğe göre teslimatlarda %1,6'lık bir düşüş anlamına geliyor. Bu, Tesla'nın teslimatlarında 2022'nin ikinci çeyreğinden bu yana ilk ardışık düşüşü işaret ediyor.

Bazı analistler, hayal kırıklığı yaratan bir raporun, artan rekabet ve elektrikli araç talebindeki daha geniş bir yavaşlama karşısında satışları artırmak için daha fazla fiyat indirimi ihtiyacını tetikleyebileceğini söyledi.

Aracı kurum Guggenheim bu hafta yayınladığı bir notta, "Sorun sadece arz sorunları değil, talep sinyalleri de zayıf kalmaya devam ediyor" dedi ve ekledi: "Gelecek çeyreklerde fiyat indirimlerine ihtiyaç duyulmasını bekliyoruz."

Bu da, şirketin Ocak ayında başlattığı fiyat savaşı nedeniyle ikinci çeyrekte son dört yılın en düşük seviyesine inen Tesla'nın marjlarına olumsuz yansıyacak.

Üçüncü çeyrekte Tesla, Model S ve Model X'in fiyatlarını ana pazarları olan Çin ve ABD'de %14 ila %21 oranında düşürdü. Ayrıca, ana dayanağı olan Model 3 ve Model Y'deki indirimleri ABD'de 5.000 doların üzerine çıkarırken, Çin'de Model Y'nin fiyatlarını düşürdü ve başka teşvikler sundu.

Business Insider tarafından yayınlanan bir rapora göre şirket, talebin zayıf olması nedeniyle Almanya'daki fabrikasında üretim planını da düşürdü.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler