Apple'ın iPhone tedarikçisi vergi soruşturmasıyla karşı karşıya

Apple'ın iPhone tedarikçisi vergi soruşturmasıyla karşı karşıya

Çin devlet medyasının haberine göre Apple'ın en büyük iPhone tedarikçisi olan Foxconn Technology Group , yasa ve yönetmelikleri ihlal ettiğinden şüphelenilen bazı önemli iştiraklerinde vergi denetimlerine tabi tutuldu.

A+A-

Milliyetçi yerel gazete Global Times'ın özel haberine göre Çin'in doğal kaynaklar departmanı, Foxconn'un Henan, Hubei eyaletleri ve diğer yerlerdeki işletmelerinin arazi kullanımına ilişkin yerinde incelemeler yaptı. Haberde soruşturmalar ya da bunların zamanlaması hakkında ayrıntılı bilgi verilmedi.

Xiamen Üniversitesi Tayvan Araştırma Enstitüsü dekan yardımcısı Zhang Wensheng, Global Times'a verdiği bir röportajda, ilgili departmanlar tarafından yürütülen vergi denetimi ve arazi kullanımı soruşturmalarının, yasa ve yönetmelikleri ihlal ettiğinden şüphelenilen herhangi bir işletmeden kaynaklandığını ve normal bir prosedür olduğunu söyledi.

Zhang, "Foxconn'un iştirakleri denetimler ve soruşturmalarla aktif bir şekilde işbirliği yapmakla yükümlüdür ve gerçekten yasa ve yönetmelik ihlalleri varsa, hatalarını kabul etmeli, cezaları kabul etmeli ve düzeltmeleri hızlandırmalıdır" dedi.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler