Apple'ın kurtarma anahtarı fiyasko mu? iPhone hırsızlarını nasıl durdurabilirsiniz

Apple'ın kurtarma anahtarı fiyasko mu? iPhone hırsızlarını nasıl durdurabilirsiniz

İşte, iPhone hırsızlarının Apple hesaplarını kilitlemek için kullandıkları yöntem ve bunun önlemi

A+A-

borsatek.com - iPhone'unuz hiç çalınmamış olabilir, ancak muhtemelen hırsızların telefonu kırabilecekleri durumda ne kadar büyük bir sorun yaratabileceğini tahmin edebilirsiniz. The Wall Street Journal'da yayımlanan Nicole Nguyen ve Joanna Stern'in son makalesi, iPhone'unuzdaki bir güvenlik ayarının hırsızların en büyük yardımcısı olabileceğini ortaya koyuyor.

Baş belası iPhone ayarı

Bu yılın başlarında, WSJ, iPhone sahiplerinin şifrelerini girdiklerini izleyen hırsızlarla ilgili bir haber yayınlamıştı. Sadece bir iPhone ve bir şifreyle, hırsızlar, Apple Pay kullanarak alışveriş yapmak dahil olmak üzere her türlü soruna neden olabiliyor. Birçok mağdur paralarını geri almayı başarsa da dosyaları, fotoğrafları, videoları ve kişi listelerini geri almak çok daha zor. Özellikle hırsız, bir kurtarma anahtarı oluşturarak sahibini Apple hesabından kilitleyebilirse.

Nguyen ve Stern'in yazılarında belirttiği gibi, Apple, 2020'de Apple hesaplarının güvenliğini artırmak için kurtarma anahtarlarını tanıttı. Rastgele oluşturulan 28 karakterli bir kod olan kurtarma anahtarı oluşturursanız, hesap kurtarma otomatik olarak devre dışı bırakılabiliyor. Apple hesabınızı kurtarmak için bu kodu sağlamanız gerekir. 

aaa-001.jpg

Daha güvenli, fakat aynı zamanda daha riskli

Apple, destek sitesinde hesap kurtarmanın "şifrenizi sıfırlamak için yeterli bilgiye sahip olmadığınızda Apple kimliği hesabınıza geri almanıza yardımcı olacak bir süreç" olduğunu söylüyor. İşte ilk sorun: Bir hırsız iPhone'unuzu ve şifrenizi ele geçirirse, telefonun kilidini açıp sizi sistem dışında bırakmak için rahatlıkla bir kurtarma anahtarı oluşturabilir. Zaten bir kurtarma anahtarınız varsa, aynı etkiyi yaratacak yeni bir tane oluşturabilirler.

Bir Apple sözcüsü konu ile ilgili olarak, "Bu tür deneyim yaşayan insanlara duyarlıyız ve kullanıcılarımıza yapılan saldırıları ne kadar nadir olursa olsun çok ciddiye alıyoruz. Kullanıcılarımızın hesaplarını ve verilerini korumak için her gün durmaksızın çalışıyoruz ve bu tür gelişen tehditlere karşı ek korumalar araştırıyoruz,"diyor.

Ne yazık ki, bu soruna yönelik net bir çözüm yok. Eğer hırsız telefonunuza ve şifrenize erişirse, onların bir kurtarma anahtarı oluşturmamalarını sağlayacak bir şey yapamazsınız. WSJ'ye göre, en iyi yöntem mümkün olduğunca yüz tanıma teknolojisi olan Face ID'yi kullanmak. Eğer bir şifre kullanıyorsanız, onu daha karmaşık hale getirin. Ayarlar > Face ID & Şifre > Şifreyi Değiştir > Şifre Seçenekleri'ne gidin ve Özel Alfasayısal Kodu seçin. En azından, bu sayede şifreniz daha kolay tahmin edilemez olacaktır.

İlgili Haberler