Apple'ın kurucusu felç geçirdi hastaneye kaldırıldı

Apple'ın kurucusu felç geçirdi hastaneye kaldırıldı

Meksika medyası, Apple'ın kurucu ortağı Steve Wozniak'ın Çarşamba günü olası bir felç nedeniyle Mexico City'de hastaneye kaldırıldığını duyurdu.

A+A-

73 yaşındaki bilim adamı ve teknoloji girişimcisi Steve Wozniak Çarşamba günü öğleden sonra Meksika'nın başkentinin Santa Fe mahallesindeki Dünya İş Forumu etkinliğine katılması planlanıyordu.

Etkinlik organizatörleri yorum talebine hemen yanıt vermedi. Wozniak'ın konferansta yerel saatle 16:20'de konuşma yapması planlanıyordu.

ABD'li medya kuruluşu TMZ, doğrudan bilgi sahibi kaynaklara dayanarak Wozniak'ın konuşmasını bitirdiğini ancak daha sonra eşine "garip hissettiğini" söylediğini bildirdi. Eşinin hastaneye gitmesi için ısrar ettiği bildirildi.

TMZ raporunda Wozniak'ın vertigo geçirmiş olabileceği belirtildi.

Wozniak 1976 yılında, 2011 yılında hayatını kaybeden ünlü yatırımcı ve uzun süredir Apple CEO'su olan ünlü iş ortağı Steve Jobs ile birlikte yeni kurulan Apple Computer şirketini kurdu.

Şirketleri kişisel bilgi işleme öncülük etti ve dizüstü ve masaüstü bilgisayarlar ve iPhone cep telefonu da dahil olmak üzere bir dizi tüketici elektroniğinin tasarımı ve işlevselliği ile tanınan dünyanın en değerli şirketi haline geldi.

İlgili Haberler