Dow Jones, Nasdaq, S&P 500 için BofA ne düşünüyor?

Dow Jones, Nasdaq, S&P 500 için BofA ne düşünüyor?

Wall Street'te S&P 500, Nasdaq, Dow Jones Endeksleri için analistler ne düşünüyor? Global oyuncu BoFA hangi yönü işaret ediyor?

A+A-

S&P 500 ve Nasdaq, Çarşamba günü Wall Street'in kazanç serisini sürdürdü. S&P 500, 2021'den bu yana gösterge endeks için en uzun olan yükseliş serisini sekiz güne çıkardı. Dow Jones Endüstriyel Ortalaması ise düşüş gösterdi.

 

S&P 500 yüzde 0,1 artışla kapandı,  Nasdaq Composite yüzde  %0,1 civarında yükselerek dokuzuncu seansta da galibiyet serisini sürdürdü. Dow Jones Endüstriyel Ortalaması  ise yüzde 0,1 civarında düşüş gösterdi.

Fed'in şahin üyelerinden gelen uyarılar, faiz oranlarının zirve yaptığına dair iyimserliği kontrol altına aldı ve hisse senetlerindeki rallinin ivmesini düşürdü. Ancak, CME FedWatch aracına göre, traderların yüzde 90'ı bu yıl bir artırım olmayacağına dair bahislerini koruyor ve yüzde 25'i Mart ayında bir faiz indirimi bekliyor.

Enflasyon seviyeleri için önemli bir girdi olan petrol fiyatları, Çin ve ABD'den gelen talebe ilişkin endişelerin artmasıyla önceki gün üç ayın en düşük seviyelerine geriledikten sonra Çarşamba günü düştü. West Texas Intermediate ham petrol vadeli işlemleri (CL=F) ve Brent ham petrol vadeli işlemleri (BZ=F) %2'nin üzerinde düşüş gösterdi.

BofA Wall Street için olumlu

JPMorgan Baş Strajesti Kolanovic ABD'nin işgücü piyasasına ilişkin yaşadığı iyimserlik ve yumuşak iniş beklentilerinin 2007 - 2008'de yaşanan finansal kriz dönemi ile benzerlik gösterdiğini belirtti. Kolanovic, birebir bir benzerlik olmasa dahi temkinlilik çağrısında bulundu. Petrol ve tahvil getirilerindeki yükselişin sürdürülemez olduğunun altı çizildi. Kolanovic, tahvillerde görülen satış dalgasının, Fed'in olası yeni faiz artırımlarının sıkıntı yaratabileceğine ilişkin bir sinyal olarak alınması gerektiğini belirtti.

Wall Street kurumlarının ABD endeksleri ile ilgili görüşleri ayrışıyor. Dün paylaşılan nota göre, Morgan Stanley reel faizler ve hisse senedi getirileri arasındaki korelasyonun negatif bölgeye düştüğüne atıfta bulundu. Bank of America ise faizlerin yükselmesine rağmen hisselerdeki yükselişin devam edebileceğine inanıyor. BofA, reel faizlerin %3-3,5 bandına bulunduğu 1985 - 2005 döneminde S&P 500'ün %15 getiri sağladığına dikkat çekti.

 Alphabet hissesinde beklentiler

 Alphabet'in hisseleri, Google'ın yapay zeka destekli arama platformu olan Search Generative Experience'ı (SGE) 100'den fazla ülke ve bölgeye genişlettiğini duyurmasının ardından yükseldi. SGE, kullanıcıların soru sormasına ve konuşmaya benzer metin yanıtlarının yanı sıra resim ve videolar almasına olanak tanıyan bir Google arama sürümüdür. Google, SGE'yi Brezilya, Endonezya, Meksika, Nijerya, Güney Afrika ve Güney Kore dahil olmak üzere 126 yeni bölgeye genişletti. Şirket, toplamda 129 ülke ve bölgede SGE'yi sunuyor ve kullanıcılar artık İspanyolca, Portekizce, Korece ve Endonezyaca kullanarak da arama yapabiliyor.

ALB Yatırım Google teknik analizi

Aralıksız dört gündür yükseliş serisi izleyen hisse senedi kısa vade hareketli ortalamaları üzerinde yükseliş eğilimini güçlendirdi. Yukarı yönlü hareketin devam etmesi halinde 134.90 önemli bir direnç olarak izlenebilir. Bu seviyenin aşılması durumunda ise 138.50-140.60 seviyeleri hedeflenecektir. Aşağı yönlü fiyatlamalarda 10 günlük üssel ortalama 130.70 ve 129.40 seviyeleri tepki alımlarının güçlenebileceği kritik destekler olarak takip edilebilir.

Dirençler: 134.90 / 138.50 / 140.60

Destekler: 130.70 / 129.40 / 127.90

 

İlgili Haberler