Apple'ın piyasa değeri Paris Borsası'nı da geçmek üzere

Apple'ın piyasa değeri Paris Borsası'nı da geçmek üzere

Apple'ın son piyasa değeri, dünyanın en büyük altı borsası hariç hepsinden daha büyük noktaya ulaştı.

A+A-

Apple, dünyanın en değerli halka açık şirketi olarak piyasa değeriyle Avrupa'nın en büyük borsasına da yaklaşıyor. Çarşamba günü rekor seviyeden kapanan iPhone'un piyasa değeri, yaklaşık 3,1 trilyon dolara ulaştı. Paris borsasında listelenen şirketlerin toplam piyasa değeri ise aynı gün 3,2 trilyon dolar civarındaydı.

Apple, dünyanın en büyük altı borsası hariç hepsinden daha büyük.

Kaliforniya merkezli şirket ilk kez Paris'i değer olarak gölgede bırakmıyor. Geçen yılın ikinci yarısında merkez bankalarının enflasyonla mücadele için faiz oranlarını yükseltmesiyle yaşanan satış dalgası sırasında ikili birkaç kez pozisyon değiştirmişti.

Fransız borsası, bu hafta rekor seviyeye ulaştı. Hisse senetleri yaz ortasından itibaren geri çekilmiş, ancak son haftalarda enflasyonun düştüğüne ve dolayısıyla faiz oranlarının zirve yapmış olabileceğine dair kanıtlar arttıkça ve ABD'de resesyon belirtisinin zayıflamasıyla tekrar yükselişe geçmişti.

ABD'de, aynı arka plan teknoloji hisselerinde, özellikle de en büyük şirketlerde yeni bir artışa neden oldu. Apple 2023 yılında %50'den fazla yükselerek piyasa değerine yaklaşık 1 trilyon dolar daha ekledi. Perşembe günü piyasa öncesi işlemlerde de hisseler yükseldi.

Apple'ın son dönemdeki yükselişi, Çin'deki gelir artışı ve satışlarla ilgili endişeler nedeniyle hissenin baskı altında kaldığı Ekim ayından bu yana büyük bir geri dönüş.

Wall Street uzmanları, akıllı telefonlar, dizüstü bilgisayarlar ve bilgisayarlara olan talebin toparlanmasıyla şirketin gelirinin 2024 yılında yeniden hızlanacağını öngörüyor.

 

İlgili Haberler