Apple'ın sahte AirPods'ları orjinallerinden nasıl ayırt edilir

Apple'ın sahte AirPods'ları orjinallerinden nasıl ayırt edilir

X-ışınları, sahte AirPods'ların tehlikeli ve kalitesiz olduğunu ortaya koyuyor

A+A-

Orijinal Apple ürünlerinin sahteleri, özellikle de AirPods'lar, son zamanlarda giderek daha yaygın hale geldi. Sahte ürünler, gerçek ürünlere benzer olsalar da, önemli güvenlik ve performans farklılıkları içerebiliyor.

Ancak X-ışınları, sahte AirPods'ların gerçek ürünlerden nasıl farklılaştığını ortaya koyuyor

Jon Bruner liderliğindeki bir ekip, gerçek AirPods Pro ile iki çift sahte AirPods'un (bazı MacBook şarj cihazlarıyla birlikte) yeni CT taramalarını paylaştı.

X-ışınları, sahte AirPods'ların üç ana alanda gerçek ürünlerden önemli farklılıklar içerdiğini ortaya koydu:

  • Piller: Sahte AirPods'larda, gerçek ürünlerde bulunan daha güvenli ve verimli düğme hücreli piller yerine, daha az sofistike ve potansiyel olarak daha az güvenli olan lityum-iyon torba hücreli piller bulunur.
  • Devreler: Sahte AirPods'larda, gerçek ürünlerde bulunan karmaşık ve verimli devreler yerine, basit ve daha az işlevsel devreler bulunur. Bu, sahte ürünlerin ses kalitesinden ödün vermesine neden olur.
  • Yapı kalitesi: Sahte AirPods'lar, gerçek ürünlerden daha zayıf malzemelerden yapılır ve daha az işlevsellik sunar. Bu, sahte ürünlerin daha az dayanıklı ve daha az güvenli olmasına neden olur.

Bruner, araştırma sonucunda sahte AirPods'ların "potansiyel olarak tehlikeli" olduğunu aynı zamanda "ses kalitesi ve pil ömrü söz konusu olduğunda gerçek ürünlerden önemli ölçüde daha düşük performans gösterdiğini" söyledi.

Apple, sahte ürünlerle mücadele etmek için bir ekip kurmuş olsa da sahte AirPods'lar çevrimiçi ve fiziksel mağazalarda hala yaygın olarak bulunabiliyor.

İlgili Haberler