S&P 500 ve Nasdaq rekora hazırlanıyor

S&P 500 ve Nasdaq rekora hazırlanıyor

Teknoloji hisseleri yükselirken ABD hisse senetleri 2021'den bu yana en uzun kazanç serisini yakaladı

A+A-

Fed'in faiz artırımlarını tamamladığına dair artan şüpheciliğe rağmen teknoloji hisseleri yükseldi.

Bugün yükselişle açılan S&P 500, 8 Kasım 2021'den bu yana en uzun galibiyet serisine işaret edecek olan yedinci galibiyetini almaya hazır görünüyor. NASDAQ Composite açılıştaki kazançlarını artırırken kayıpla açılan Dow Jones Endüstriyel Ortalaması 73 puan ya da %0,2 yükseldi.

Fed konuşmaları devam ederken, zirve oranlara ilişkin iyimserliğin azalmasına rağmen Hazine getirileri geriledi.

Yatırımcılar Fed konuşmacılarının önümüzdeki dönemde daha fazla faiz artırımı yapılabileceğine işaret eden açıklamalarını realize etmeye devam ederken ABD 10 Yıllıkları düştü.

Fed Guvernörü Michelle Bowman Salı günü yaptığı açıklamada, Fed'in "enflasyonu yüzde 2'lik hedefimize zamanında indirmek için federal fon oranını daha da artırması gerekeceğini" beklemeye devam ettiğini söyledi.

Piyasaların odak noktası Çarşamba ve Perşembe günü konuşma yapacak olan Fed Başkanı Jerome Powell'a kayacak. Vadeli işlem piyasaları Fed'in Aralık toplantısında faizleri yine sabit tutmasını bekliyor.

Getirilerdeki düşüş, Apple Inc (NASDAQ:AAPL), Microsoft Corporation (NASDAQ:MSFT), Alphabet Inc Class A (NASDAQ:GOOGL) ve Meta Platforms (NASDAQ:META) gibi teknoloji hisselerinin %1'den fazla yükselmesine yardımcı oldu.

Uber ve DataDog'ta etkileyici mazançları

Uber Technologies'in (NYSE:UBER) beklenenden daha zayıf çeyreklik kazancı, uygulamasındaki işlemlerin değeri olan brüt rezervasyonların beklenenden daha güçlü olmasıyla gölgelendi. Şirketin hisseleri %1 yükseldi.

Datadog Inc (NASDAQ:DDOG), bulut altyapısının yıllık beklentilerini yükseltmesi ve Wall Street tahminlerini aşan üçüncü çeyrek sonuçlarını bildirmesinin ardından %29 artış gösterdi.

WeWork iflas başvurusunda bulundu

Ayrıca, 47 milyar dolar değerindeki çalışma alanı sağlayıcısı WeWork (NYSE:WE), pandemi sonrası ofis doluluğundaki düşüş ve pahalı kiralamalarla boğuşurken New Jersey mahkemesine iflas başvurusunda bulundu. Hisselerdeki işlemler durduruldu.

 

İlgili Haberler