Apple'ın Vision Pro'su ön siparişlerde beklentileri aştı

Apple'ın Vision Pro'su ön siparişlerde beklentileri aştı

Apple'ın 3.499 dolarlık VR kulaklık, ilk üretim rakamlarının çok üzerinde 160.000 ila 180.000 adet satıldı

A+A-

Apple'ın yeni VR uzaysal bilgi işlem cihazı Vision Pro, piyasaya sürüldüğü ilk hafta sonu 160.000 ila 180.000 adet satarak beklentileri aştı. Ancak, bu rakamlar hala şirketin 1,2 milyar aktif kullanıcısının yalnızca yaklaşık yüzde 0,007'sini oluşturuyor.

Ön sipariş envanteri ve sevkiyat süresine dayanarak bu rakamlara ulaşan Analist Ming-Chi Kuo nakliye sürelerinin ilk 48 saat içinde değişmemesinin, yoğun kullanıcıların ve sıkı hayranların ön siparişlerini tamamlamasının ardından talepte hızlı bir düşüşe işaret edebileceğine dikkat çekti.

Vision Pro, özellikle YouTube, Spotify veya Netflix gibi bazı ana akım uygulamaların eksikliği göz önüne alındığında, mevcut haliyle ortalama bir tüketici için tasarlandı. Bloomberg'den Mark Gurman'ın daha önceki bir raporuna göre, Apple daha sonra 1.500 ila 2.500 dolar arasında daha ucuz bir model piyasaya sürebilecek olsa da, 3.499 dolarlık taban fiyatından da bahsetmeye gerek yok.

Kuo, cihazın 80.000 adetlik ilk üretim rakamına göre tükenmiş olsa bile, bunun Apple'ın 1,2 milyar aktif kullanıcısının yalnızca yaklaşık yüzde 0,007'sini oluşturduğunu ve bunun da Vision Pro'yu Cupertino'nun gözünde "çok niş bir ürün" haline getirdiğini sözlerine ekledi.

Bu nedenle, teknoloji devinin, bu yılki WWDC'den bir süre önce - muhtemelen Haziran ayında - gerçekleşeceği söylenen küresel lansmanından önce bir şekilde kulaklığa olan talebi artırması gerekecek. Bu arada Apple, 25 dakikalık seanslarla birkaç satış daha yapma umuduyla ABD'deki amiral gemisi mağazalarında demo alanları kurmakla da meşgul.

İlgili Haberler