Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq rekor kapanışlar sonrası nasıl açılacak

Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq rekor kapanışlar sonrası nasıl açılacak

New York Borsası Salı Günü Sakin, Billançolar ve Ekonomik Veriler Bekleniyor

A+A-

New York borsası vadeli işlemleri Salı günü, hisse senetlerinin bir önceki seansta güçlü gelecek kurumsal kazançlar ve yapay zeka etrafında devam eden coşku umutlarıyla yükselmesinin ardından yatay seyrediyor

S&P 500 vadeli kontratları %0,1 düşüşle 4.827,00'e, Nasdaq 100 vadeli kontratları %0,2 düşüşle 15.397,00'e ve Dow vadeli kontratları %0,1 düşüşle 37.913,00'e geriledi.

Ana endekslerdeki ralli Pazartesi günü de devam etti ve özellikle gösterge S&P 500 bu yıl ilk kez üst üste üçüncü pozitif kapanışını gerçekleştirdi. Teknoloji ağırlıklı Nasdaq Composite de, Magnificent Seven megacap olarak adlandırılan hisse senetlerinin çoğundaki küçük düşüşlere rağmen %0,3 oranında yükseldi. Bu arada, 30 hisseden oluşan Dow Jones Endüstriyel Ortalaması ilk kez 38.000'in üzerine çıktı.

Hisse senetleri yıla zayıf bir başlangıç yapmıştı, ancak o zamandan beri kısmen ABD ekonomisi için "yumuşak iniş" konusundaki yatırımcı iyimserliği nedeniyle daha sonra toparlandı. Bu senaryoda, yüksek faiz oranlarının ekonomik faaliyetlerde keskin bir yavaşlamaya yol açmadan enflasyonun düşmesine katkıda bulunacağı yer alıyor.

ING analistleri yayınladıkları bir notta, "Her şeye rağmen yumuşak inişin gerçekten [gerçekleşeceği] düşüncesi piyasanın her köşesinde risk varlıklarını destekliyor" dedi.

İyimser hava bu hafta yeni kurumsal kazançlar ve önemli ekonomik verilerle bir dizi teste tabi tutulacak.

Salı günü ilaç devi Johnson & Johnson (NYSE:JNJ), tüketim malları devi Procter & Gamble (NYSE:PG) ve 3M (NYSE:MMM) gibi birçok büyük marka son üç aylık mali tablolarını açıklayacak. Zilden sonra, yatırımcılar yayın grubu Netflix (NASDAQ:NFLX) ve çip üreticisi Texas Instruments'ın (NASDAQ:TXN) rakamlarına dikkat edecek.

United Airlines (NASDAQ:UAL), geçtiğimiz ay "tarihin en yoğun seyahat döneminin" ardından tahminleri aşan dördüncü çeyrek düzeltilmiş hisse başına kar açıkladı ve ABD'de piyasa öncesi işlemlerde fiyatını artırdı. Diğer taşıyıcılar American Airlines (NASDAQ:AAL) ve Delta Air Lines (NYSE:DAL) da bunun etkisiyle yükseldi.

Bu haftanın ilerleyen günlerinde yatırımcılar, 2023'ün son üç ayında ABD gayrisafi yurtiçi hasılasının ilk okumasının yanı sıra Federal Rezerv'in Aralık ayı için tercih ettiği enflasyon göstergesine dikkat edecekler.

İlgili Haberler