Apple, çalıntı aygıt koruması uygulamasını güncelledi

Apple, çalıntı aygıt koruması uygulamasını güncelledi

Apple'dan iOS 17.3 Güncellemesi: Yeni Çalıntı Aygıt Koruması Özelliği ile Kişisel Veriler Daha Güvende

A+A-

Apple, kullanıcıların beklediği iOS 17.3 ve iPadOS 17.3 güncellemesini yayınladı. Bu güncelleme büyük yenilikler içermese de, Çalıntı Aygıt Koruması isminde dikkat çekici bir özellik barındırıyor. Bu özellik, kaybolmuş ya da çalınmış bir iPhone ya da iPad'in konumunu saptamaktan çok, kişisel verilerinizi korumaya yönelik tasarlandı.

iOS 17.3'ün geliştirici beta sürümünde karşımıza çıkan bu yenilik, cihazınızın yanlış ellere geçmesi durumunda Face ID ve Touch ID aracılığıyla hırsızların sisteme girişini engelliyor. Bu özellik, cihazınızın şifresini bilseler dahi biyometrik verilerini kullanarak erişim sağlamalarını önleyerek güvenliği artırıyor.

Telefon ya da tabletinizi tanımadığı bir konumda tespit ederse, parola değişikliği yapmadan önce otomatik olarak bir saatlik güvenlik gecikmesi aktif hale geliyor. Çalıntı Aygıt Koruması, hırsızların önünü tamamen kesmese de, işlerini önemli ölçüde güçleştiriyor. Bu özellik hem iPhone hem de iPad modelleri için geçerli.

Ek olarak, güncelleme Apple Music'te kullanıcıların birlikte oluşturabileceği çalma listeleri, AirPlay'de otel desteği, daha iyileştirilmiş çarpışma algılama özellikleri ve Siyahi Tarih Ayı'nı kutlamak amacıyla yeni duvar kağıtları gibi yenilikler sunuyor. Bu güncelleme, iOS 17.2'nin ardından kısa süre içinde geldiği için "devrim niteliğinde" olmasa da, yararlı iyileştirmeler içeriyor.

iOS 17 serisinin önceki sürümlerinde olduğu gibi, güncelleme için 2018 model iPhone Xs, Xs Max, XR veya iPhone 11 ve sonrası modellere sahip olmanız gerekiyor. Ayrıca, ikinci ve üçüncü nesil iPhone SE modelleri de güncellemeyi destekliyor. iPadOS 17.3 için uyumlu modeller arasında iPad Mini'nin beşinci nesli ve sonraki sürümleri, standart iPad'in altıncı nesli ve üzeri, iPad Air'in üçüncü nesli ve sonrası ile tüm iPad Pro modelleri yer alıyor. Güncellemenin cihazınıza uygun olup olmadığını kontrol etmek için sistem ayarlarına göz atabilirsiniz.

Apple'ın işletim sistemleri için yoğun geçen gününde, watchOS 10.3 güncellemesi ile yeni saat kadranları ve macOS Sonoma 14.3 ile Apple Music'te ortak çalma listeleri özelliği de kullanıcılara sunuldu.

Uygunluk

iOS 17.3 ve iPadOS 17.3 güncellemeleri, aşağıdaki cihazlarda kullanılabiliyor:

iPhone: iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone XR (2018), iPhone 11, iPhone 12, iPhone 13, iPhone 14, iPhone 15 ve iPhone SE (2. nesil ve 3. nesil)

iPad: iPad Mini (5. nesil ve üzeri), iPad (6. nesil ve üzeri), iPad Air (3. nesil ve üzeri), iPad Pro (tüm modeller)

İlgili Haberler