Apple'ın yeni ürünleri tanıtıldı

Apple'ın yeni ürünleri tanıtıldı

Apple’ın yılın ilk etkinliği "Apple Spring Loaded", Apple Park’ta gerçekleştirildi.

A+A-

Etkinlikte tanıtılan ilk ürün küçük bir anahtarlık tasarımına sahip olan Air Tag oldu. Air Tags, şimdiye kadar 1 milyar cihazın bulunmasına yardım eden Find My iPhone özelliğinden faydalanıyor. AirTags, takip etmek istediğiniz tüm eşyalara takılabilecek özelliklere sahip. Çantanıza, sürekli aradığınız anahtarınıza ya da çok daha kıymetli eşyalar için Air Tags kullanılabilecek. Anahtar bulmak, bavul ya da çanta bulmak için faydalanabildiğiniz cihaz, iPhone 12 gibi yeni teknoloji cihazların hassas bulma (precision finding) özellliğinden yararlanıyor. iPhone'unuzun ekranındaki dijital bir ok, aradığınız eşyaya ulaşmak için size gitmeniz gereken yönü gösteriyor. Siz hareket ettikçe, yönlendirme de dinamik olarak devam ediyor. Bu şekilde günlük hayatta eşya kaybetmelerin önüne geçmeyi amaçlayan Air Tag’in tekli veya dörtlü pakette satışı mevcut.

M1 İşlemcili Yeni iMac

Spring Loaded etkinliği kapsamında Apple, yeni iMac 2021 bilgisayarını tanıttı. Altı farklı renk seçeneği ile piyasaya duyurulan bilgisayar göz alıcı tasarımıyla dikkatleri üzerine çekti.

Beklenildiği gibi yeni iMac 2021 bilgisayarları, 27 inç iMac 2020 cihazında olduğu gibi 10. nesil Intel Comet Lake işlemciler yerine Apple’ın kendi yonga seti M1 işlemciyle geliştirildi.

Yeni iMac 1080p FaceTime HD kamera, stüdyo kalitesinde mikrofonlar ve altılı hoparlör sistemine sahip. Ayrıca Apple, şimdiye kadarki en iyi kamera ve ses performansını bu cihazla sağlayacağını ileri sürüyor. Tüm bunların yanı sıraTouch ID ilk kez yeni iMac’le birlikte hayatımıza giriyor.

Bloomberg HT'nin haberine göre Apple’ın Global Pazarlamadan Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Greg Joswiak yeni iMac 2021 ile ilgili ‘’M1 işlemci, Mac için devasa bir adım. Bugün çığır açan M1 işlemciyi ilk kez bir iMac’te tanıtmanın heyecanını duyuyoruz. Yedi çarpıcı renk tasarımı, etkileyici4.5K Retina ekranı, ileri düzey performansı ve macOS Big Sur işletim sistemiyle bir araya geldi” dedi.

İlk defa 30 Nisan’da satışa çıkacak 24 inç iMac 2021 cihazı Mayıs ayının ikinci yarısında alıcısıyla buluşacak. M1 işlemcili yeni iMac modeli yeşil, sarı, turuncu, pembe, mor, mavi ve gümüş renk seçenekleri içerecek. Fakat cihazın başlangıç modelinde yalnızca mavi, pembe, yeşil ve gümüş opsiyonları bulunacak.

Yüzde 50 Daha Hızlı Yeni iPad Pro

Apple ‘’Baharı Getirdik’’ etkinliği kapsamında birçok yeni ürünle karşımıza çıktı.Bunlardan bir diğeri ise Apple M1 işlemciden güç alan ve tasarımı baştan aşağı yenilenen yeni iPad Pro.

Ekran konusunda da Liquid Retina XDR ile büyük gelişmeler var, ancak Apple’ın sürprizi M1 işlemci oldu.M1 işlemcili iPad Pro yüzde 50 daha hızlı.

Mini-LED ekranın yanı sıra iPad Pro’ya çağ atlatan bir diğer gelişme, Apple M1 işlemci oldu. Bugüne kadar hep mobil işlemciler ile donatılan iPad’ler ilk defa Apple’ın bilgisayarlarında kullandığı bir işlemciye sahip oldu. Bu sayede hali hazırda oldukça güçlü olan iPad Pro performansını uç noktaya taşımış oldu.

8 çekirdekli M1 işlemci sayesinde, bir önceki iPad Pro’ya kıyasla yüzde 50 performans artışı elde edildi.

12.9 inç büyüklüğündeki iPad Pro’da yer alan ekranı, 1000 nit parlaklık ve 1000000:1 kontrast sunuyor. HDR içerikler görüntülenmek istenildiğinde parlaklık 1600 nite ulaşabiliyor.Bu yeni ekran sayesinde video editörlerden, fotoğrafçılara kadar tüm profesyonellerin üst seviye görüntü kalitesine ve gerçekçi renklere sahip olacağını belirten Apple bu ekranı Pro Display XDR monitörü ile kıyaslıyor.

USB 4 teknolojisini temel alan Thunderbolt portu da iPad Pro 2021 ile karşımıza çıktı. Bu sayede bant genişliği 4 kat artırıldı ve tableti Pro Display XDR gibi harici bir monitöre bağlayarak 6K çözünürlüğe çıkmak mümkün hale geldi.

Maksimum depolama seçeneğini 2 TB’a çıkaran Apple bu sayede ProRAW formatında çekilen 60 bin fotoğrafın cihazda saklanabilmesini sağlıyor.

Yeni iPad Pro Özellikleri,12 Megapiksel Kamera , 2 TB Depolama

Boyut ve Ağırlık: 280,6 mm – 214,9 mm – 6,4 mm | 682 gram
Ekran: 12.9 inç – Liquid Retina XDR ekran – 2732 x 2048 piksel çözünürlük – 1.000.000:1 kontrast
İşlemci: 8 çekirdekli Apple M1 işlemci
Bellek ve Depolama: 128 GB, 256 GB veya 512 GB depolama ile 8 GB RAM – 1 TB veya 2 TB depolama ile 16 GB RAM
Ön Kamera: 12 Megapiksel f/2.4 diyafram – 122 derece görüş açısı
Arka Kamera: 12 Megapiksel f/1.8 diyafram geniş açılı – 10 Megapiksel f/2.4 ultra geniş açılı
Bağlantı Teknolojileri: 802.11ax Wi-Fi 6; eşzamanlı çift bant – Bluetooth 5.0
Ek Özellikler: Dört hoparlör, eSIM, Thunderbolt / USB 4 bağlantı noktası
Batarya: 40.88 watt-saatlik şarj edilebilir yerleşik lityum polimer pil
Kutu İçeriği: iPad Pro, 1 metre USB-C kablo – 20W USB-C Güç Adaptörü

iPhone 12 Mor Renk Seçeneği ile Geldi

Etkinlik kapsamında birçok yeni ürün ile karşımıza çıkan Apple iPhone 12 sürprizine de imza attı. Son dönemin en çok satılan telefonlarından birisi olmayı başaran iPhone 12 ve iPhone 12 Mini, mor renk seçeneği ile karşımıza çıktı.

Apple yeni renk seçeneğini gösterdikten sonra herhangi bir detay paylaşmadı. Bu kapsamda mor renkli iPhone 12’nin dünya genelinde 23 Nisan Cuma günü siparişe sunulması ve 30 Nisan’da teslimatların başlaması bekleniyor.

2020 yılının Ekim ayında piyasaya sürülen iPhone 12’de 6.1 inç büyüklüğünde Super Retina XDR OLED ekran yer alıyor. 1170 x 2532 piksel çözünürlük sunan bu ekran, HDR10 ve Dolby Vision desteğine sahip.A14 Bionic işlemciden güç alan telefon, 4 GB RAM’e sahip. 12 Megapiksel çözünürlüğünde iki arka ve bir adet ön kameraya mevcut.

Halihazırda siyah, beyaz, kırmızı, yeşil ve lacivert opsiyonları bulunan modellerin artık mor renk seçeneği de bulunuyor.

A12 Bionic İşlemcili Apple TV 4K

Apple bugün Apple TV 4K'nın yenilenmiş versiyonunu da duyurdu. Yeni model, önceki modelin adını koruyor ancak HDR videoyu daha yüksek karede oynatmasını sağlayan daha güçlü bir A12 Bionic çip ile birlikte geliyor.

Ürün A12 Bionic işlemci ve geliştirilmiş HDR video performansıyla karşımıza çıkan ürün kullanıcıları artık iPhone'ları aracılığıyla ekran görüntüsünün renk dengesini ayarlayabilecekler. Yeni nesil Apple TV 4K ile birlikte uzaktan kumanda da yenilendi. Tamamen metal gövdeye sahip Siri Remote, dokunmatik yüzeyiyle dikkat çekiyor.

Etiketler : , ,