Borsa, halka arzlar, dรถviz, kripto para, hisse รถnerileri

Arฤฑnรง: CHP olmazsa MHP ile…

BaลŸbakan Yardฤฑmcฤฑsฤฑ ve Hรผkรผmet Sรถzcรผsรผ Bรผlent Arฤฑnรง CHP ile olmazsa MHP ile hemen gรถrรผลŸรผp hรผkรผmet kurabileceklerini sรถyledi
Arฤฑnรง: CHP olmazsa MHP ile... Borsatek

BaลŸbakan Yardฤฑmcฤฑsฤฑ ve Hรผkรผmet Sรถzcรผsรผ Bรผlent Arฤฑnรง, koalisyon gรถrรผลŸmelerinde kendi tercihinin azฤฑnlฤฑk hรผkรผmeti yerine gรผรงlรผ bir hรผkรผmet kurulmasฤฑ olduฤŸunu belirterek, CHP ile koalisyon gรถrรผลŸmelerinde baลŸarฤฑ saฤŸlanamamasฤฑ durumunda rotalarฤฑnฤฑ MHP’ye รงevirip, kฤฑsa sรผrede hรผkรผmet kurabileceklerini sรถyledi.

Arฤฑnรง, NTV canlฤฑ yayฤฑnฤฑnda koalisyon gรถrรผลŸmelerinin gidiลŸatฤฑnฤฑ deฤŸerlendirirken, “Azฤฑnlฤฑk hรผkรผmeti kurulup bunun dฤฑลŸarฤฑdan desteklenmesi รงok รถzlenen รงok arzulanan bir ลŸey deฤŸildir. Partiler destek verirse bรถyle bir seรงenek olabilir ama benim tercihim gรผรงlรผ bir koalisyon hรผkรผmeti kurulmasฤฑ. Kurulamazsa genel baลŸkanฤฑmฤฑz azฤฑnlฤฑk hรผkรผmeti kurayฤฑm destek verin diyecektir” diye konuลŸtu.

AKP’nin 7 Haziran genel seรงimlerinde tek baลŸฤฑna hรผkรผmet kurma รงoฤŸunluฤŸunu kaybetmesinin ardฤฑndan AKP Genel BaลŸkanฤฑ ve BaลŸbakan Ahmet DavutoฤŸlu 9 Temmuz’da yeni hรผkรผmeti kurma yetkisini CumhurbaลŸkanฤฑ Tayyip ErdoฤŸan’dan alarak CHP, MHP ve HDP ile ayrฤฑ ayrฤฑ koalisyon turuna รงฤฑkmฤฑลŸtฤฑ. Tur sonucunda CHP ile koalisyon imkanlarฤฑnฤฑn araลŸtฤฑrฤฑlmasฤฑ iรงin heyetlerin istikลŸafi gรถrรผลŸmeler yapmasฤฑ kararlaลŸtฤฑrฤฑlmฤฑลŸtฤฑ.

ฤฐki partinin koalisyon heyetleri yeni hรผkรผmet kurma sรผrecinde istikลŸafi gรถrรผลŸmelerinin dรถrdรผncรผsรผnรผ Cumartesi gรผnรผ yaparken, bu gรถrรผลŸmelerin sonuncusu bugรผn gerรงekleลŸtirilecek ve sonuรง rapor halinde genel baลŸkanlara iletilecek.

CumhurbaลŸkanฤฑ ErdoฤŸan ise Cumartesi gรผnรผ ร‡in gezisinde gazetecilere, koalisyondan fayda beklemenin boลŸuna olduฤŸunu dile getirirken, “รผlkeyi seรงime gรถtรผrmek kaydฤฑyla azฤฑnlฤฑk hรผkรผmeti mรผmkรผn” demiลŸti.

MHP Genel BaลŸkanฤฑ Devlet Bahรงeli’nin รผlkenin hรผkรผmet krizi yaลŸamasฤฑ durumunda buna kayฤฑtsฤฑz kalamayacaฤŸฤฑnฤฑ kaydeden Arฤฑnรง, “Bahรงeli memleketini zor durumda bฤฑrakmak istemez. Bana ihtiyaรง var dendiฤŸi anda buna karลŸฤฑlฤฑk verir. CHP ile olmazsa, rotamฤฑzฤฑ hemen MHP’ye รงeviririz. MHP ile mรผzakereler kฤฑsa sรผrede olumlu sonuรงlanabilir. Hรผkรผmet kurabiliriz diye dรผลŸรผnรผyorum” dedi.

“ร‡ร–ZรœM SรœRECฤฐ TรœRKฤฐYE ฤฐร‡ฤฐN OLMAZSA OLMAZDIR”

PKK’ya dรถnรผk operasyonlar ve HDP ile AKP arasฤฑndaki polemikleri de yorumlayan Arฤฑnรง, “HDP’liler PKK’ya -bu katliamlarฤฑ neden yapฤฑyorsun?- dedikleri anda รงรถzรผm sรผreci kaldฤฑฤŸฤฑ yerden daha rasyonel baลŸlar demek imkanฤฑna sahip oluruz. ร‡รถzรผm sรผrecinin Tรผrkiye iรงin olmazsa olmaz bir sonuรง olduฤŸuna inanฤฑyoruz” ลŸeklinde konuลŸtu.

Arฤฑnรง, hangi partiyle koalisyon yaparlarsa yapsฤฑnlar รงรถzรผm sรผrecinin masada olacaฤŸฤฑnฤฑ, ancak sรผrecin yeni baลŸtan ele alฤฑnmak zorunluluฤŸu bulunduฤŸunu dile getirdi.

 

 

 

Canlฤฑ Dรถviz Kurlarฤฑ

AdAlฤฑลŸ โ‚บSatฤฑลŸ โ‚บDฤŸลŸ.%
DOLAR 46.813646.82740.02%
EURO 53.498253.6005-0.02%
JAPON YENฤฐ 3.4493.4580.26%
ฤฐSVฤฐร‡RE FRANKI 58.175258.2141-0.1%
STERLฤฐN 62.485162.5307-0.06%
ร‡ฤฐN YUANI 6.8926.8952-0.07%
RUS RUBLESฤฐ 0.60470.60630.01%

Canlฤฑ Altฤฑn Fiyatlarฤฑ

Canlฤฑ Kripto Paralar

KriptoSonDฤŸลŸ. (%)
Bitcoin 63219.47 0.8935%
Ethereum 1773.58 0.8922%
Tether USDt 1.00 0.0145%
BNB 583.30 2.4277%
Solana 80.59 0.2742%
USDC 1.00 0.004%
XRP 1.14 0.6428%
Dogecoin 0.08 1.8096%
Toncoin 1.77 1.5478%
Cardano 0.19 -0.9073%
Shiba Inu 0.00 0.4657%
Avalanche 6.90 1.2887%

KรถลŸe Yazarlarฤฑ

Son Eklenen Haberler

Reklam