Astor Enerji, Türkiye'nin en büyük transformatörünü üretecek!

Astor Enerji, Türkiye'nin en büyük transformatörünü üretecek!

Astor Enerji, İskenderun Enerji 5.3 milyon dolar değerinde bir anlaşma imzaladı. Anlaşma kapsamında Astor Enerji, 675 MVA gücünde bir transformatör imal ederek Türkiye'nin en büyük, dünyanın ise sayılı güç transformatörlerinden birini üretecek.

A+A-

Türkiye'nin önde gelen ve Borsa İstanbul'da işlem gören enerji firmalarından Astor Enerji, İskenderun Enerji Üretim ve Ticaret A.Ş. ile 5.3 milyon dolar değerinde tarihi bir anlaşmaya imza attı. Anlaşma kapsamında Astor Enerji, 675 MVA gücünde bir transformatör imal ederek Türkiye'nin en büyük, dünyanın ise sayılı güç transformatörlerinden birini üretecek.

Türkiye'nin enerji üretim kapasitesine önemli katkı sağlayacak olan transformatör, İskenderun Enerji Üretim ve Ticaret A.Ş.'nin yeni termik santralinde kullanılacak. 675 MVA, 400/21kV kapasiteli transformatörün imalatı, Astor Enerji'nin Ankara'daki tesislerinde gerçekleştirilecek.

Kuruluştan yapılan basın açıklaması söyle:

Türkiye'nin enerji sektöründeki lider firmalarından biri olan Astor Enerji A.Ş., İskenderun Enerji Üretim ve Ticaret A.Ş. ile iş birliği yaparak önemli bir anlaşmaya imza attı. Şirket, 675 MVA gücündeki transformatörün imalatı için 5.300.000 USD (165.866.150 TL, TCMB satış kuru) değerinde bir sözleşme imzaladı. Bu proje Türkiye’nin en büyük, dünyanın ise sayılı güç transformatörleri arasında yer alırken, ülkenin enerji üretim kapasitesine de büyük katkı sağlayacak.

 TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK TRANSFORMATÖRÜNÜ ASTOR ÜRETECEK

Astor Enerji A.Ş.’nin yeni yatırımı, sadece Türkiye'nin değil aynı zamanda dünyanın da sayılı güç transformatörlerinden biri olarak ön plana çıkıyor. Astor Enerji A.Ş. ve İskenderun Enerji Üretim ve Ticaret A.Ş.’nin 01.04.2024 tarihinde gerçekleştirdiği iş birliği, enerji sektöründe sınırları zorlayan ve teknolojiye yön veren bir proje olarak dikkat çekiyor. 675 MVA, 400/21kV transformatörün imalatı, enerji sektöründe büyük bir başarı. Ayrıca, bu proje ulusal ve uluslararası alanda dikkatleri üzerine çekerek Türkiye'nin endüstriyel kapasitesini daha da yükseltecek. Bu anlaşma, aynı zamanda Türkiye'nin genel olarak enerji sektörü için önemli adım. Bu iş birliği, sektördeki teknolojik gelişmelere ve yeniliklere yön vererek ülkenin enerji dönüşümüne katkıda bulunacak.

ŞİRKET, ENERJİ SEKTÖRÜNDE BÜYÜK ADIMLAR ATMAYA DEVAM EDİYOR

2023 yıl sonu bilançosu, 2022 yıl sonuna göre yüzde 59 oranında artarak 18,8 milyar TL aktif büyüklüğüne ulaşan Astor Enerji, yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Şirket, bu büyüme ivmesini sürdürerek, sürdürülebilir büyüme ve yenilikçi yaklaşımıyla sektörde öncü konumunu daha da pekiştiriyor. Ankara ASO 2. Organize Sanayi Bölgesi’nde 140.000 m² arsa üzerinde toplam 105.000 m² kapalı alanlı birbiri ile entegre iki ayrı fabrika binasında üretim faaliyetine devam ediyor. Astor Enerji A.Ş. Hakkında: Şirket, endüstri tesislerinin ve elektrik üretim, iletim ve dağıtım enerji ve sektörlerinin ihtiyacı olan transformatörler ile orta ve yüksek gerilim anahtarlama ürünleri üretimi gerçekleştiriyor. Bu üretimleri gerçekleştirmek için gerekli makine, teçhizat, hammadde, mamul ve yarı mamullerin ithalatı, ihracatı, alımı ve satımı faaliyetlerini de yerine getiriyor. Ayrıca, şirket ürettiği ürünlerin satış sonrası hizmetler kapsamında saha kurulumlarının yapılması, devreye alınması, saha test hizmetlerini veriyor.

Altı aracı kurumdan CIMSA hisse tavsiyesi

Altı aracı kurumdan CIMSA hisse tavsiyesi

Altı aracı kurum Çimsa hisseleri için hedef fiyat ve tavsiyelerini açıkladıKaynak: Beş aracı kurumdan CIMSA hisse tavsiyesi

9 aracı kurum Tüpraş - TUPRS için hedef fiyat ve tavsiyesini açıkladı

9 aracı kurum Tüpraş - TUPRS için hedef fiyat ve tavsiyesini açıkladı

Dokuz aracı kurum yayınladıkları raporlarında Tüpraş (TUPRS) için hedef fiyatlarını revize ederken, tavsiyelerini de paylaştı.

Beş aracı kurum Petkim - PETKM için hedef fiyat ve tavsiyesini açıkladı

Beş aracı kurum Petkim - PETKM için hedef fiyat ve tavsiyesini açıkladı

Beş aracı kurum yayınladıkları raporlarında Petkim (PETKM) için hedef fiyatlarını revize ederken, tavsiyelerini de paylaştı.

İlgili Haberler