Asya borsaları hafta ortasında karışık seyirde

Asya borsaları hafta ortasında karışık seyirde

Asya piyasaları, yatırımcıların Avustralya ve Japonya'dan gelen özel işletme faaliyeti raporlarını değerlendirmesiyle karıştı.

A+A-

Asya-Pasifik piyasaları Çarşamba günü yatırımcıların Avustralya ve Japonya'daki özel işletme faaliyeti anketlerinin yanı sıra Singapur'daki enflasyon rakamlarını değerlendirmesiyle karışık bir seyir izliyor.

Avustralya'da S&P/ASX 200 yüzde 0,36 artışla önceki kayıplarını tersine çevirdi. Juno Bank'a göre Avustralya'nın ticari faaliyeti son 19 ayın en hızlı temposunda daralırken, flaş bileşik satın alma yöneticileri endeksi Ağustos ayında 47,1 seviyesinde gerçekleşti.

Japonya'nın Nikkei 225 endeksi de yüzde 0,21 artışla pozitif bölgede yer alırken, Topix yüzde 0,18 kazanç elde etti. Ülke, iş faaliyetlerinde daha hızlı bir genişleme gördü; Ağustos ayındaki flaş PMI, Temmuz ayındaki 53,8'e kıyasla 54,3 oldu.

Ancak Güney Kore'nin Kospi endeksi marjinal bir düşüş yaşadı ve Kosdaq yüzde 0,55 düştü.

Hong Kong'un Hang Seng endeksi yatay çizginin hemen altında seyrederken, Çin anakarası piyasaları da negatif bölgedeydi ve referans CSI 300 endeksi yüzde 0,36 kayıp yaşadı.

İlgili Haberler