Asya borsalarında risk iştahı düşük

Asya borsalarında risk iştahı düşük

Asya-Pasifik'te hisse senetleri, yatırımcıların Fed'in faiz artırımlarının yönünü daha da belirleyebilecek ABD'den gelecek Şubat ayı tarım dışı istihdam raporunu yakından izlemesiyle Cuma günü düştü.

A+A-

Hong Kong'daki Hang Seng endeksi yüzde 2,5 düşerek bölgedeki kayıplara öncülük etti.

Anakara Çin'de, Şi Cinping'in resmi olarak benzeri görülmemiş bir üçüncü başkanlık dönemi garantilemesiyle, Shenzhen Bileşeni yüzde 1 ve Şanghay Bileşik yüzde 0,7 düştü.

Avustralya'da S&P/ASX 200 yüzde 1,8 düştü. Silicon Valley Bank ile ilgili endişeler üzerine banka hisselerinin önderliğinde düşüşler gören Wall Street'teki satışları sürdürdü. Güney Kore Kospi yüzde 1,12 kaybetti ve Kosdaq yüzde 2 düştü.

Japonya'da Nikkei 225 yüzde 1,2 ve Topix yüzde 1,3 kayıp yaşadı ve Bank of Japan faiz oranlarını beklentilerle büyük ölçüde uyumlu olarak -yüzde 0,1'de tuttu.

Kyodo'nun bildirdiğine göre, Japonya parlamentosu Kazuo Ueda'yı Japonya Merkez Bankası'nın bir sonraki başkanı olarak onayladı, görevdeki yönetici Haruhiko Kuroda, görev süresi 8 Nisan'da sona ermeden önceki son politika toplantısına başkanlık etti.

BoJ'un faiz toplantısının ardından yapılan açıklamada, gösterge faiz oranının yüzde -0,10 olarak kalmasına karar verildiği belirtildi. Piyasa beklentisi de faizlerin değişmeyeceği yönündeydi.

ABD'de bir gecede hisse senetleri Perşembe günü düştü, S&P 500 yüzde 1,8 düşüşle kapandı ve Dow Jones Endüstriyel Ortalama, yatırımcılar Cuma günü faiz oranlarının yönünü şekillendirebilecek önemli bir bordro raporuna hazırlanırken 500 puandan fazla değer kaybetti.

İlgili Haberler