Hong Kong‘daki Hang Seng endeksi yรผzde 2,5 dรผลerek bรถlgedeki kayฤฑplara รถncรผlรผk etti.
Anakara รin’de, ลi Cinping’in resmi olarak benzeri gรถrรผlmemiล bir รผรงรผncรผ baลkanlฤฑk dรถnemi garantilemesiyle, Shenzhen Bileลeni yรผzde 1 ve ลanghay Bileลik yรผzde 0,7 dรผลtรผ.
Avustralya‘da S&P/ASX 200 yรผzde 1,8 dรผลtรผ. Silicon Valley Bank ile ilgili endiลeler รผzerine banka hisselerinin รถnderliฤinde dรผลรผลler gรถren Wall Street’teki satฤฑลlarฤฑ sรผrdรผrdรผ. Gรผney Kore Kospi yรผzde 1,12 kaybetti ve Kosdaq yรผzde 2 dรผลtรผ.
Japonya’da Nikkei 225 yรผzde 1,2 ve Topix yรผzde 1,3 kayฤฑp yaลadฤฑ ve Bank of Japan faiz oranlarฤฑnฤฑ beklentilerle bรผyรผk รถlรงรผde uyumlu olarak -yรผzde 0,1’de tuttu.
Kyodo’nun bildirdiฤine gรถre, Japonya parlamentosu Kazuo Ueda’yฤฑ Japonya Merkez Bankasฤฑ’nฤฑn bir sonraki baลkanฤฑ olarak onayladฤฑ, gรถrevdeki yรถnetici Haruhiko Kuroda, gรถrev sรผresi 8 Nisan’da sona ermeden รถnceki son politika toplantฤฑsฤฑna baลkanlฤฑk etti.
BoJ’un faiz toplantฤฑsฤฑnฤฑn ardฤฑndan yapฤฑlan aรงฤฑklamada, gรถsterge faiz oranฤฑnฤฑn yรผzde -0,10 olarak kalmasฤฑna karar verildiฤi belirtildi. Piyasa beklentisi de faizlerin deฤiลmeyeceฤi yรถnรผndeydi.
ABD’de bir gecede hisse senetleri Perลembe gรผnรผ dรผลtรผ, S&P 500 yรผzde 1,8 dรผลรผลle kapandฤฑ ve Dow Jones Endรผstriyel Ortalama, yatฤฑrฤฑmcฤฑlar Cuma gรผnรผ faiz oranlarฤฑnฤฑn yรถnรผnรผ ลekillendirebilecek รถnemli bir bordro raporuna hazฤฑrlanฤฑrken 500 puandan fazla deฤer kaybetti.







