Hong Kong ฤฐcra Kurulu Baลkanฤฑ John Lee’nin 1 Mart’tan itibaren maske kullanma yetkisini kaldฤฑracaฤฤฑnฤฑ duyurmasฤฑyla Hang Seng endeksi yรผzde 0,45 arttฤฑ. Bu arada Hang Seng Tech endeksi yรผzde 0,5 dรผลtรผ.
Anakara รin’de, Shenzhen Bileลeni yรผzde 0,2 arttฤฑ ve ลangay Bileลik’i fraksiyonel olarak daha yรผkseldi.
Gรผney Koreli Kospi yรผzde 0,94 oranฤฑnda deฤer kazanarak bรถlgedeki en bรผyรผk kazanฤฑmlarฤฑ elde ederken Kosdaq, Tesla ile sรถzleลmesinin ardฤฑndan pil malzemesi รผreticisi L&F hisselerinin yรผkselmesiyle yรผzde 1,26 oranฤฑnda yรผkseldi.
Avustralya’da S&P/ASX 200, Ocak ayฤฑ perakende satฤฑลlarฤฑnฤฑn Aralฤฑk ayฤฑna gรถre yรผzde 1,9 ile yรผzde 1,5 artฤฑล beklentilerinin รผzerinde gelmesiyle yรผzde 0,47 arttฤฑ.
Hindistan, 2022’nin dรถrdรผncรผ รงeyreฤi iรงin gayri safi yurtiรงi hasฤฑlasฤฑnฤฑ bugรผn aรงฤฑklayacak ve yรผzde 4,6’lฤฑk bir artฤฑล gรถstermesi bekleniyor.
ABD’de Borsalar, yatฤฑrฤฑmcฤฑlarฤฑn Wall Street’te geรงirdiฤi yฤฑlฤฑn en kรถtรผ haftasฤฑnฤฑn ardฤฑndan biraz toparlanmaya รงalฤฑลmasฤฑyla pazartesi gecesi yรผkseldi. รรง majรถr ABD endeksi de Nasdaq Bileลik Endeks’in รถnde gelen kazanรงlarฤฑyla birlikte yรผkseliลle kapandฤฑ.







