Atlasglobal รงalฤฑลanlarฤฑ, รถdenmeyen maaล ve kฤฑdem tazminatlarฤฑ iรงin Kรผltรผr ve Turizm Bakanฤฑ Mehmet Nuri Ersoy’un kardeลi Atlasglobal Havayollarฤฑ’nฤฑn sahibi Ali Murat Ersoy’un evinin รถnรผnde basฤฑn aรงฤฑklamasฤฑ yaptฤฑ.
Aralฤฑk 2019โdan beri maaลlarฤฑnฤฑ alamayan ve haklarฤฑnฤฑ isteyen yaklaลฤฑk 2 bin รงalฤฑลanฤฑn bir araya gelerek kurduฤu Atlas Zedeler Adalet Platformu (AZAP) tarafฤฑndan yapฤฑlan protesto sฤฑrasฤฑnda Atlasglobal Havayollarฤฑ uรงaฤฤฑnฤฑn maketi de ateลe verildi.
Basฤฑn aรงฤฑklamasฤฑnda iลรงiler yaลadฤฑฤฤฑ maฤduriyetleri dile getirerek, รถdenmeyen maaล ve kฤฑdem tazminatlarฤฑnฤฑn bir an รถnce รถdenmesini talep etti. Aรงฤฑklamayฤฑ yapan รงalฤฑลanlar, “Rรผyamda bile gรถremeyeceฤim evde yaลayarak paramฤฑzฤฑn รผzerine yatฤฑyor” dedi.
Yaลadฤฑฤฤฑ maฤduriyeti anlatan iลรงilerden biri, โโOrtada kaldฤฑk. Ben bir yฤฑllฤฑk รงalฤฑลanฤฑm ve aลaฤฤฑ yukarฤฑ 12 bin TL alacaฤฤฑm var. Bir iลe de giremiyorum, iลsizlik maaลฤฑ da alamฤฑyorum. Patron oyun oynuyor gibi. รnce vereceฤiz dedi. รalฤฑลanlarฤฑ รงaฤฤฑrdฤฑ ve โBazฤฑ haklarฤฑnฤฑzdan vazgeรงer benimle anlaลฤฑrsanฤฑz paranฤฑzฤฑ alฤฑrsฤฑnฤฑzโ dedi. รoฤu personel bunu kabul etti. Ama kabul edenlerin e etmeyenlerin de parasฤฑnฤฑ รถdemedi. รok ihtiyacฤฑ olan bazฤฑ iลรงilere รถdeme yapacaฤฤฑnฤฑ sรถylemiล Bazฤฑ iลรงilerin parasฤฑnฤฑ verip bazฤฑlarฤฑnฤฑnkini vermeyerek bizi bรถlmeye รงalฤฑลฤฑyor. Psikolojimizle mi oynuyor, oyunlar mฤฑ oynuyor? 31โine kadar vereceฤim deyip รผstรผnden iki ay geรงmesine raฤmen vermiyorsa ya bizimle oyun oynuyor ya da bizi bรถlmeye รงalฤฑลฤฑyor demektir.โโ dedi.
ฤฐลte o gรถrรผntรผler:







