Avrupa Birliği'nden Çinli markalara Rusya yaptırımı geliyor

Avrupa Birliği'nden Çinli markalara Rusya yaptırımı geliyor

Financial Times'ın haberine göre Avrupa Birliği, Rusya'nın Ukrayna'daki savaşına yardım eden Çinli şirketlere yaptırım uygulamayı planlıyor.

A+A-

Financial Times'ın Pazar günkü haberine göre Avrupa Birliği, Rusya'nın savaş makinesini desteklemek üzere silahlarda kullanılabilecek ekipman satmakla suçlanan Çinli şirketlere yaptırım uygulanmasını önerdi.

FT tarafından görülen yaptırım listesinin bir kopyasına atıfta bulunulan haberde, yedi Çinli işletmenin bu hafta AB üye ülkeleri tarafından görüşülecek olan yeni bir yaptırım paketinde yer aldığı belirtildi.

FT'ye göre yaptırım listesinde Çin anakarasından 3HC Semiconductors ve King-Pai Technology adlı iki şirketin yanı sıra Hong Kong'dan Sinno Electronics, Sigma Technology, Asia Pacific Links, Tordan Industry ve Alpha Trading Investments olmak üzere beş şirket yer alıyor.

King-Pai Technology gibi bazı şirketler, Rusya'nın askeri-endüstriyel kompleksindeki birçok kuruluşun Çin merkezli tedarikçisi olduğunu söyleyen ABD tarafından yaptırımlara tabi tutuldu.

Rusya'nın 14 ay önce, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in "özel bir askeri operasyon" olarak nitelendirdiği Ukrayna işgalini başlatmasından bu yana AB, Rus şahıs ve şirketlerine karşı 10 yaptırım paketi kabul ederek ekonomik sıkıntılara yol açtı ve savaşın finansmanını daha da zorlaştırdı.

İlgili Haberler