Avrupa hisse senetleri, bankacฤฑlฤฑk ve otomotiv รผreticilerindeki dรผลรผลlerle gerileyerek, iki haftanฤฑn en bรผyรผk arka arkaya kazanรงlarฤฑnฤฑ durdurdu.
ฤฐspanyol ve ฤฐtalyan bankalar, UniCredit SpA ve Banco Popular Espanol SA’nฤฑn yรผzde 4’ten fazla kaybetmesiyle dรผลรผล kaydetti. Erste Group Bank AG, hissedarlarฤฑndan birinin hissesini satmasฤฑnฤฑn ardฤฑndan yรผzde 3.4 dรผลtรผ. Fransฤฑz รถdeme iลlemcisi Ingenico Group SA, benzer ลirket olan VeriFone Systems Inc.’nin yฤฑllฤฑk kazanรง ve ciro tahminini dรผลรผrmesinin ardฤฑndan, yรผzde 7 dรผลtรผ.
Stoxx Europe 600 Endeksi, Londra’da saat 16:33 itibariyle yรผzde 0.5 geriledi. Volkswagen AG ve BMW AG, gรผรงlenen euronun ihracatรงฤฑlarฤฑ vurmasฤฑyla yรผzde 1.8 ya da daha fazla dรผลtรผ. Dรผnya Bankasฤฑ dรผn geรง saatlerde kรผresel bรผyรผme iรงin gรถrรผnรผmรผnรผ dรผลรผrmรผล ve aลaฤฤฑ yรถnlรผ risklerin yฤฑl baลฤฑndan beri daha fazla telaffuz edildiฤini belirtmiลti.
CMC Markets piyasa analisti Michael Hewson, “Piyasalar, ekonomik verilerin fena olmadฤฑฤฤฑ ancak รงok iyi de olmadฤฑฤฤฑ bir zamanda genel olarak yรถn bulmakta zorlanฤฑyor.” dedi ve “Sonuรงta, kรผresel gรถrรผnรผm oldukรงa zayฤฑf kalmaya devam ediyor. Dรผnya Bankasฤฑ sadece tahminlerini dรผลรผrmedi, risklerin aลaฤฤฑ yรถne eฤildiฤini de belirtti. ลimdi biraz kar satฤฑลlarฤฑ gรถrรผyoruz.” diyerek konuลtu.







