Avrupa borsalarına dönük karamsarlık değişmiyor

Avrupa borsalarına dönük karamsarlık değişmiyor

Avrupa borsalarındaki toparlanma belirtileri stratejistlerin güveninin artmasına yetmedi

A+A-

Mart ayı ortasından bu yana Avrupa hisse senetlerinde yaşanan toparlanma, stratejistlerin güvenini kazanamadı. Uzmanlar merkez bankalarının faiz artırımlarının hisse senetlerindeki ralliyi durduracağına inanmaya devam ediyor.

Bloomberg'in 15 stratejistin katılımıyla gerçekleştirdiği ankete göre, yılbaşından bu yana %10 yükselen Stoxx Avrupa 600 endeksinin 2023 yılının geri kalanında karamsar bir görünümle karşı karşıya kalacağı ve yıl sonuna kadar 450 puana düşeceği beklentisi sürüyor. Bu, Cuma günkü kapanışa göre %4'lük bir kayıp anlamına gelmektedir.

Bank of America (BofA) stratejisti Milla Savova, "Para politikası 40 yılın en keskin sıkılaştırmasını yaşıyor ve bunun sonucu olarak kredilerde ve parasal şartlarda keskin bir kötüleşme var. Bu durumun önümüzdeki aylarda resesyonist büyüme yaratmasını bekliyoruz." dedi. BofA stratejistleri, Stoxx 600 için yıl sonu hedeflerini geçen ay 430 puandan 410 puana düşürdüler.

JPMorgan stratejisti Mislav Matejka, beklentilerden daha iyi gelen karların hisse senedi piyasasında rallinin devam etmesi için yeterli olup olmayacağının soru işareti olduğunu belirtti ve yatırımcılara pozitif ilk çeyrek sonuçlarının desteğiyle yaşanacak güçlenmeleri pozisyon azaltmak için iyi bir seviye olarak kullanmalarını önerdi.

State Street Global Advisors, yıl sonu beklentisini 455 puandan 475 puana yükseltirken, Stoxx 600 için 2023 sonuna ilişkin en iyimser tahminler 480 puan ile Deutsche Bank ve ING Groep NV'ye ait. TFS Derivatives ise endeksin 380 puana düşeceğini öngörmeyi sürdürüyor.

İlgili Haberler