Hollanda bankasฤฑ ABN Amro, Avrupa’nฤฑn yรผksek toptan doฤalgaz fiyatlarฤฑnฤฑn 2023’ten รถnce normal seviyelere dรถnmesinin beklenmediฤini bildirdi.
Avrupa toptan doฤalgaz fiyatlarฤฑ, kฤฑล mevsimine giren tarihsel olarak dรผลรผk depolama seviyeleri, Asya’dan gelen yรผksek sฤฑvฤฑlaลtฤฑrฤฑlmฤฑล doฤal gaz (LNG) talebi, yรผksek karbon fiyatlarฤฑ ve arz endiลeleri nedeniyle rekor seviyelere ulaลtฤฑ.
ABN Amro, bir Avrupa gรถstergesi olan TTF merkezindeki Hollanda toptan gaz tahminini, รถnceki 30 euro/MWh tahmininden bu yฤฑlฤฑn sonu iรงin megavat saat (MWh) baลฤฑna 50 euroya (58 dolar) yรผkseltti.
Ayrฤฑca, 2022 takvim yฤฑlฤฑ fiyat tahminini รถnceki tahmininden % 50 artฤฑลla 30 euro/MWh’ye yรผkseltti.
2022 Hollanda TTF fiyatฤฑ ลu anda yฤฑl baลฤฑndan bu yana yaklaลฤฑk % 260 artฤฑลla 58 euro/MWh seviyelerinde iลlem gรถrรผyor.







