Aylardır kayıp olan ünlü bankacı gözaltındaymış!

Aylardır kayıp olan ünlü bankacı gözaltındaymış!

Bao Fan'ın, ülkenin en üst seviye yolsuzlukla mücadele kurumu tarafından gözaltına alındığı ortaya çıktı

A+A-

Çin'in önde gelen bankacılarından Bao Fan'ın, ülkenin en üst seviye yolsuzlukla mücadele kurumu tarafından gözaltına alındığı ortaya çıktı. Fan'ın gözaltında olduğu haberi devlet medyası tarafından bildirildi.

The Economic Observer'a göre, teknoloji bankacılığında önemli bir isim olan Bao, Şubat ayında ortadan kayboldu. China Renaissance'ın kurucusu ve CEO'su Bao'nun, 7 Şubat tarihinde Merkez Disiplin Teftiş Komisyonu (CCDI) tarafından kurumsal rüşvet iddiaları üzerine bir soruşturma kapsamında gözaltına alındığı ortaya çıktı..

Bao'nun gözaltı süresi, 7 Mayıs tarihinde üç ay daha uzatıldı. Bao'nun beklenmedik şekilde ortadan kaybolması, finans ve teknoloji sektörlerinde büyük bir şok etkisi yarattı. Nisan ayı başında, China Renaissance'ın hisseleri işlem görmesi durdurulana kadar %20'den fazla değer kaybetti. Bao'ya ulaşılamaması nedeniyle şirket yıllık sonuçlarını açıklamayı ertelemek zorunda kaldı.

CCDI, Çin Komünist Partisi'nin yolsuzlukla mücadelede en üst düzey organı ve yolsuzluk soruşturmalarından sorumlu. China Renaissance daha önce yalnızca Bao'nun "bir soruşturmada işbirliği yaptığını" belirtmiş ancak daha fazla ayrıntı paylaşmamıştı.

Bao, Çin'in önde gelen teknoloji şirketleriyle yakın ilişkiler kurma konusunda deneyimli bir anlaşma yapılandırıcısı olarak tanınıyor. Ülkenin lider yemek dağıtım hizmetlerinden Meituan ve Dianping'in 2015'teki birleşmesine aracılık etmişti.

bao.jpg

Şubat ayında Bao'nun ortadan kayboluşu, Çin Komünist Partisi'nin finans sektöründe büyük bir yolsuzlukla mücadele kampanyası başlattığı döneme rast geliyor. Kampanya, Çin'in en büyük finans kurumlarında bir düzineden fazla üst düzey yöneticinin gözaltına alınmasına yol açtı.

Bao'nun davasını, CCDI'nin uluslararası işbirliği bürosu ve Pekin belediyesinin yolsuzlukla mücadele yetkilileri incelemekte. The Economic Observer, Bao'nun gözaltına alınmasının, China Renaissance'ın eski yöneticilerinden Cong Lin'in karıştığı başka bir yolsuzluk davasıyla ilişkili olduğunu belirtti.

İlgili Haberler